Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nesvléknutý hemipenis nebo samice?

Zdravím, mám dva roky starou Boženku a stále nevím, zda je to samec nebo samice. Jsou jí dva roky a má tak 65-75cm odhadem. Celkem často stávkuje ve žraní už párkrát i pár měsíců. Ale o to mi nejde, vím, že jsou stávkaři. Podle velikosti a problémům s ochotou jíst mi známí řekli, že by Boženka vlastně mohla být Božák. Dneska se mi svlékla. Musím říct, že po dvou asistovaných svlecích, kdy jsem se stěhoval a přešli jsme na tvrdší vodu, kterou už teď pro hadičku převařuju, dnešní svlek sice nebyl v celku, ale bez komplikací a bez asistence. Kontroloval jsem oči, tak vše ok, kontroloval jsem hadičku, tam taky vše ok, a když jsem kontroloval ocas, tak mě zarazila díra. Někde jsem četl, že samcům se svléká i hemipenis nebo jak se tomu nadává. Jenže tam byla čistá regulérní díra a navíc dříve jsem si u svleček něčeho navíc taky nevšiml. Znamená to tedy buď dvě věci.
1. Nesvlékl se jí hemipenic, ale to už tedy po několikáté, ale u toho bych předpokládal nějaké komplikace až zánět, snad.
2. Boženka není Božák, ale Boženka.

Co myslíte?

A pokud je to tedy samice, máte někdo foto svlečky samce s hemiblbostí?

Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dalo by se to taky poznat podle rudimentálních drápků v oblasti kloaky.Samice většinou mívají jen ma… poslední
weyn 18.07.2009 12:18
weyn

Dalo by se to taky poznat podle rudimentálních drápků v oblasti kloaky.Samice většinou mívají jen malé náznaky a nebo vůbec nic.Tato metoda sice není vždy přesná,ale ve většině případů se to dá poznat.Jenže jestliže nemáš víc krajt s kterýma by si mohl porovnat,tak to budeš mít těžky.Možná foto by mohlo pomoct.Ikdyž u regiusek(jestli jde o ně) tak to nevím nevím.Tam to tak rozlišný není, nebo alspon ne u mojich.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru