Předmět Autor Datum
Ano, můžou, otázka je jen jak dlouho. Ikdyž, želvy vydrží docela dost, takže odpověď na vaši otázku…
navay 23.08.2009 03:08
navay
Souhlas s Navay, jako přechodné řešení to není zásadní problém. Z hlediska parazitologie si můžete n…
nikolas 23.08.2009 10:40
nikolas
Podle mě záleží na tom, jak staří želvíci jsou. Jestli to jsou prckové, tak je to ok. U větších už b…
Jakubýček 23.08.2009 14:30
Jakubýček
Jinak podmínky stejně budou pro všechny stejné. Akorát pardálky by podle (nejen) mě, měli mít neustá…
Jakubýček 23.08.2009 14:31
Jakubýček
Jakubýčku, stejné podmínky opravdu nemají. Už jen když se zamyslíme nad potravou pardálek.
mmannana 24.08.2009 21:13
mmannana
urcite uz mam neco nastudovane,ale myslela jsem spise do letniho vybehu,tam se mi ty podminky zdaj j… poslední
osmanda 24.08.2009 23:57
osmanda

Ano, můžou, otázka je jen jak dlouho. Ikdyž, želvy vydrží docela dost, takže odpověď na vaši otázku by byla ano, můžou... Vlastně bych se klidně i vsadil, že by to vydžely i spoustu let.
No, konec srandy. Když už znáte jejich vědecké názvy a dokážete založit i nový příspěvek ve zdejší diskusi, předpokládám, že by nebylo až tak složité udělat totéž s nějakým vyhledávačem typu Google nebo Seznam a věnovat alespoň pár minut na zjištění základních faktů. Možná byste zjistila, že v Africe, na Balkáně a střední Asii mají trochu odlišné klimatické podmínky a prostředí. Dále pak, že jedna z nich dorůstá poněkud více než zbylé dvě a nehibernuje, zatímco zbylé dvě ano. Nebo byste zjistila něco o agresivitě samců v době páření. Nebo... ...prostě NE!

Souhlas s Navay, jako přechodné řešení to není zásadní problém. Z hlediska parazitologie si můžete nehezky zaneřádit chov i v rámci jednoho druhu, tady bych tak veliké riziko neviděl, tedy pokud máte zvířata z prověřených odchovů. Pokud z importů, pak platí pravidlo karantény a o přechodném společném chovu nemůže být řeč.
Z dlouhodobějšího hlediska by třeba mohly používat společný letní výběh, ale pardálisky poměrně rychle rostou a ostatním všechno sežerou, zatímco horsfieldky (samci), jsou velmi otravní a jiné želvy neustále obtěžují, zkrátka - není to dobrý nápad.

Podle mě záleží na tom, jak staří želvíci jsou. Jestli to jsou prckové, tak je to ok. U větších už bych si to nedovolil, protože některé stepačky jsou občas agresivní a navíc kdyby se nějaká subadultní pardálka pásla, mohla by některé z menších želviček amputovat hlavičku...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru