Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama kočinčinská nežere:-(

Ahoj,potřebovala bych poradit.Máme 2letou agamu kočičinskou která snesla 31.8 asi 9 vajíček (neoplozených) a přestala přijímat potravu .Když ji chci nakrmit tak zavře oči a nechce .Jak dlouho může trvat toto její nechutenství nebo jak to nazvat nebo proč nehce žrát??Do té doby ,než snesla vajíčka byla v pohodě.Zatím děkuji za radu
Změna předmětu, původně: agama kočičinská nežere:-((halapremek)

Předmět Autor Datum
Samice po vykladeni obvykle zacnou zrat jeste tyz den. Castejsi je spis odmitani potravy par dni pre…
JaBula 05.09.2009 18:47
JaBula
nahmátla jsem jedno nevykladené vejce:-( může ho ještě snést ,nebo ji to vyndá nějak veterinář???děk…
viktorie06 05.09.2009 19:54
viktorie06
Od snusky uz je to dost dlouho, navic, vejce muze byt na vykladeni abnormalne velke (pokud tam tedy…
JaBula 05.09.2009 20:37
JaBula
Ahoj ,tak jsme byli u veterináře ,ale moc z toho moudří nejsme:-( nejprve ji píchl oxitocin a nějaké… poslední
viktorie06 11.09.2009 21:38
viktorie06

Samice po vykladeni obvykle zacnou zrat jeste tyz den. Castejsi je spis odmitani potravy par dni pred snuskou. Problem by mohl byt v tom, ze samice nevykladla vsechna vejce. Bude potreba to zkontrolovat u veterinare na rentgenu. Pripadna nevykladena vejce musi z tela samice co nejdrive ven.

Od snusky uz je to dost dlouho, navic, vejce muze byt na vykladeni abnormalne velke (pokud tam tedy opravdu je). To je potreba overit na rentgenu u veta. Navsteve u odbornika se kazdopadne nevyhnete. Cim drive, tim vetsi ma samice nadeji na uzdraveni, pokud dojde na operaci. Urcite dejte vedet jak jste dopadli.

Ahoj ,tak jsme byli u veterináře ,ale moc z toho moudří nejsme:-( nejprve ji píchl oxitocin a nějaké antibiotika a druhý den jsme šli na kontrolu.Vzal ji na rentgen ,ale asi tam moc neviděl ,protože mi říkal ,že to vypadá na zvětšené ledviny:-(.Píchl ji zase antibiotika a máme zase zítra přijít.Mám z doktora pocit ,že stejně asi ani neví co s ní je:-( Zkoušela jsem ji prohmatat břicho a nahmátla jsem tam něco jako vejce a normálně to v břiše plave.Myslíte si ,že by se mohly ledviny takto volně v těle pohybovat???????Už má trochu snahu žrát,ale např.cvrčka přežvykuje jako by neměla sílu ho pokousat:-( . Až bude něco nového ,zase se ozvu :)Kdyby jste někdo měl podobnou zkušenost tak mi prosím napište zatím se mějte ......:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru