Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Povedený inzerát

Nechtěl jsem se zůčastňovat, spíš jsem se dost pobavil :-), ale to je to mládí no, já si v pubertě taky kolikrát myslel, že jsem jedinej kdo o nečem něco ví a všichni ostatní byli "balíci". On se hoch brzo probere - nepochybuji.
K věci - tady chci dát VH za pravdu. Mám 200-250m od domu kravín - o zvířata je tam dobře postaráno (což se rozhodně nedá říct o všech soukromých malochovech). Krávy jsou na volno, haly mají asi 2 ary (by očko), choděj se "samy" podojit, čisto! Chystala se snad i pastva, ale při cenách mlíka to tu brzo zavřou.
Prasečák už je taky o něčem uplně jiným než dřív, u nás ho obsluhujou asi 3 lidi, ale k ideálu to má ještě hodně daleko. Když jsem byl dítě, tak ta zvířata se chovala v příšerných podmínkách a možná ani dnes to někde není lepší.
Pokud ale mám srovnat dnešek s dobou před 20 lety, tak je to obrovskej skok dopředu v kvalitě života jatečních zvířat. Švýcarsko to halt nejni, ale člověk od tama odchází bez výčitků ;-)

Jinak uplně souhlasím s Meldou - všeobecně. Jednou mi i spolužačka na gymplu řekla, že nechápe jak na vsi můžou zabíjet zvířata, když se dá maso koupit v obchodě :-D, bylo myšleno naprosto vážně.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny