Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Povedený inzerát

Glob: Ano, mohu si kromě vozu Škoda koupit garážovou kopii za polovic (vzhledem k nákladnosti výdajů na výrobu prototypu byť i v garáži pochybuji, že by se ten kutil dostal na poloviční cenu. Kdyby měl být vůz Škodě alespoň z dálky podobný, stál by minimálně 4x tolik...). Jakou ale pak koupím značku? Nabídne mi ten kutil kvalitní a levný servis? Je tu nějaká garance, že vůz je kvalitní a vydrží? Koupil bych vůbec vůz Škoda? To je zase nesmysl.

Navíc si uvědom, že chovatel se chce ve své zálibě také rozvíjet. Neustále potřebuje finance na energie, obměnu techniky a terárií, na krmení, na nová zvířata. Ten zisk mu právě umožňuje se ve své zálibě rozvíjet. A když mu nějaké peníze zbudou, jsem jenom rád, protože si je zasloužil za něco, co dělá dobře (umí odchovat kvalitní zvířata a umí je prodat). K čemu je dobré být omezován, mít mizivé vyhlídky a zbytečně kolektivní hloupostí posrat něco, co by mohlo dobře fungovat? Jen kvůli tomu, že někdo prostě jde na nesmyslnou cenu (v rámci teraristiky si s dvěstěkorunovou bankovkou stejně můžeš akorát tak vytřít prdel)? Já bych v rámci zachování zdravého trhu od takového člověka nekoupil nic. Mám určité zásady a budu podporovat toho, kdo dělá zdravý "byznys". Nejsem žádný boháč. Ani omylem. Jen se řídím určitými hodnotami. Spousta lidí by se měla zamyslet, v čem a za jakých podmínek chtějí fungovat. Dál se k tomu nemá cenu vyjadřovat. Každý rozumný člověk to všechno chápe. Proti vohnoutům je třeba bojovat stejně jako proti mudlům.

A degradace zvířat na housku v krámu? Když člověk něco chce, měl by si to zasloužit. Už vidím ty konzumní tupé mudly, jak si říkají: "Jé, koupil jsem levně zvíře. Výborně, dám do terária o 1500 Kč víc..." Nechtěj mě rozesmát.

Danio: Jednou si ty Zhaoermie taky koupím. Nevím kdy to bude, ale jednou si tu radost musím udělat. Jsem z nich úplně zfanatizovanej.]:) Viděl jsem video, jak vábí ptáky. To byla nezemská záležitost.

Psát tyhle příspěvky mě vůbec nebaví. Považuji to však za svoji občanskou povinnost.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny