Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemocná želva

Dobrý den,
Mám podezření u své vodní želvy na zápal plic. Je celkem apatická, nechce jíst, těžce dýchá(často s otevřenými ústy) a docela jí dělá problém plavání(velmi těžko se potápí a zdá se mi že plave trochu na stranu-když plave moc vodu nevyhledává). Byli jsme s ní u veta, ale řekl nám že není odborník na želvy, ale že se mu zdá v pořádku. Volala jsem ještě 2 dalším veta., ale také řekli že s želvama nemejí zkušenosti. Mohu zakoupit nějaký lék, který by jí pomohl se vyléčit? Příznaky odpovídají tomu co jsem si přečetla na netu. Předem děkuji za radus pozdravem Eva P.

Předmět Autor Datum
Ahoj, příznaky by tomu opravdu odpovídaly a v tomto případě by byly potřeba ATB. Vetovi se ale nevyh…
mmannana 21.09.2009 07:17
mmannana
tak to rychle k jakymukoliv vetovi pro antibiotika,bez leceni to vetsinou nedopada dobre z vlatni zk…
osmanda 21.09.2009 07:22
osmanda
chce to jen použít google (a mozek:-) ) seznam třeba tady: index.html
Nerous 21.09.2009 15:07
Nerous
Dobrý večer, tak jsem dneska konečně po dlouhém martýriu sehnala vete, který se specializuje na plaz…
Eva P. 21.09.2009 22:33
Eva P.
hlavne by mela mit lokalni zdroj tepla tak 40w zarovku,pod kterou se muze poradne nahrat a ted bez p…
osmanda 21.09.2009 22:58
osmanda
Vodu měla 27 a vzduch měla kolik? Jedna z možností: zápal plic často vznikne z toho, že vzduch je ch…
Nerous 22.09.2009 11:30
Nerous
nespadala vám třeba,nám se to též stalo ale nám nespandla nekomu vypadla z balkonu.To co popisujete… poslední
katrina 01.08.2010 11:48
katrina

tak to rychle k jakymukoliv vetovi pro antibiotika,bez leceni to vetsinou nedopada dobre z vlatni zkusenosti,pri vcasnem leceni je to v pohode.nevim kde zelvicku mate-venku ci doma,ale podle priznaku je to fakt nachlazeni a zapal plic-pokud se tedy opravdu nemuze potopit.kdyz nechce jist tak nevadi-tyden, 14 dni ji neublizi,az ji bude lepe,sama zacne prijimat potravu.jenom to ted chce hned ty injekce,doktor vam ty injekce po domluve muze dat i dom abyste ji to pichala,pokud se na to citite,jinak s ni budete muset kazdy den k vetovi,vetsinou lecba trve 10dni.

Dobrý večer,
tak jsem dneska konečně po dlouhém martýriu sehnala vete, který se specializuje na plazy. Želviča má opravdu zápal plic, ale veta říkal,že to ještě není tak hrozné. Nasadili jsme atb. Injekce ob den a za týden na kontrolu aby si jí poslechl. Mám želvičku doma, vodu měla stále okolo 27 stupňů takže vůbec netuším kde si uhnala zápal plic. Doufám že se vše po injekcích spraví a vše bude OK. Moc děkuji za odpověď S pozdravem Eva.

Vodu měla 27 a vzduch měla kolik? Jedna z možností: zápal plic často vznikne z toho, že vzduch je chladnější než voda -) třeba přes noc, kdy jí nesvítíte, ale topítko jede pořád. Já topítka nepoužívám, raději mám silnější žárovky, ono to na vyhřátí vody stačí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru