Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá - strava (zkušenosti z praxe)

Vůbec si s tím nedělej hlavu, ta naše bude stejně stará, miluje cvrčky, sežere i švába a sem tam si vezme granulky, ale na zelený je prevít. Začínala na čínským zelí, jednou jsem koupila rukolu, tak jí zachutnala, zelí už nechtěla. Pak měli v akci v Kaufu polníček, ddto- polníček zachutnal, rukolu už nechtěla. Nechce ani pampelišky, nic z venku, zůstali jsme na polníčku a to ještě si dvakrát ďobne a nechá ho uschnout.
Jablka - stejný problém - jednou jsem si koupila sladké Starkimsony, bio jablka, drahý jako blbec, mám je ale moc ráda, tak jsem jí dala kousek - pak jsem zkoušela normální jablko a to nežere, až po dlouhé době pochopila, že jí fakt nebudu kupovat jablka v bio kvalitě :o))). Co miluje je mrkev a dneska si dala kousek meruňky. Jak píšou ostatní zkušení chovatelé - je to prostě osobnost, každá agama žere něco jiného a delším pozorováním zjistíš, co jí chutná.
U té tvé - nemá problémy s tlamkou? Zdá se, že tam píšeš, že spíše jí malá sousta. Zkus to odpozorovat. Ta naše má hubu jako vrata, zvláště na toho velkýho brouka, co jí jednou za dva měsíce přinesu, dá ho na dvě kousnutí. A preferuje větší cvrčky.
Zkus jí taky tu zeleninu nebo ovoce pokrájet na malé kousíčky a uvidíš. Mláďatům se to dělá, dospělka už by měla žrát větší, ale třebas nechce nebo nemůže.
Tak držím palce.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny