Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýš královský - strava pro 170+ cm

Když už jsem se ptal na agamu, zeptám se i na hroznýše. Mám doma cca 3létého hroznýše královského, cca 170 cm (pořádně nejde změřit, pádž se kroutí :-) ) a s potkany ze zverimexu začíná být problém: i když dám 2, přijde mi, že za 5 dní už šmejdí a hledá další.

Zkusil jsem i morče, ale s tím vubec nevěděl, co dělat. Sice ho sežral a bez problémů pak vypudil, ale bylo evidentní, že to nebude jeho "šálek čaje". A když jsem to druhý morče nakonec musel klepnout papučí a hodit do popelnice, pádž o něj nejevil vůbec zájem, mám jasno: morče ne.

Zkusili jsme i malého králíka. I když to byl fakt prcek, ten králík, byl zase problém, pádž hadíkovi trvalo cca hodinu, než přišel na to, že musí roztáhnout čelit jak ještě nikdy předtím, ale sežral ho... Sice byl 14 dní klid, ale pak přišlo vyměšování a ouha. Bobek sice měl ještě dostačující tuhost, ale spolu s tím had vypustil trochu hnědé vody a to vám povím, to byl smrad na entou. Celé terárko jsme museli vydrhnout, 2x jsem pořádně vypláchl (i jsem nechal odstát ve vodě) kamínky a toho puchu se ne a ne zbavit. Teď žena kupuje nové kamínky, snad se to zlepší.

Otázka zní: co krmíte u středně velkých a velkých hadů? A s tím souvisí i druhý dotaz: kde se to v Brně (popř. velmi blízkém okolí) dá sehnat? Doporučte nějaký kvalitní terarijní zverimex s velkými potkany, protože ty "komerční" zverimexi s malými podkánky přestávají stačit...

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny