Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problem s pařením b.albopilosum

urcite tu uz tema podobny je ,ale nemuzu najit takze se omlouvam za zalozeni novyho vlakna...
mam doma uz nekolik let samicku tohoto druhu...byl to muj 1.pavouk...nedavno kdyz sem se rozhodl dokoupit par druhu me napadlo zkusit odparit:) predtim me to nikdy nenapadlo slysel sem jako malej ze u sklipkanu v prirode je to tezky....tak sem se o to do nedavna nezajimal...
sehnal sem starsiho samce ..jenze samicka me v tu dobu nejedla a tak sem se bal ze by byla pred svlikanim....ale odjel sem na dovolenou a po dovolene bez vsleku a zacala jest....zjistil sem ze pokud ma lysinky na zadecku a je ji videt kuze tak pred vslekem ma kuzi cernou ... moje ji ma svetlou hodne spis do oranzovobezova...tak sem si rekl zkusim to ..dal sem oba pavouky do jednoho terarka a oddelil umelohmotnym pletivem....kazdymu sem tam hodil svaba...samec ho snedl ale samicka zase neji....mam je tam uz takhle 14 dni a nic se nedeje nebo su hluchej samec nebubnuje....nevim co mam delat? poradte pokud vite co delat...
+teda slysel sem ze znamymu samicka po pareni umrela a to bych ja nerad je to prece jen muj prvni pavouk naucil sem se vse diky ni:)moje srdcovka....neprijdu o ni po pareni?nebo spis je velka moznost ze ano?
-upozornuji ty co se u tohohle budou rechtat..sem zacinajici chovatel:)
moc dekuji za kazdou pomoc:)

Předmět Autor Datum
Líp by ti určo poradil Nery, ale něco málo taky z vlastní zkušenosti:-) Nejlepší je, vést si evidenc…
nerosekdas 01.10.2009 23:05
nerosekdas
diky moc za rady:) ja ji krmival tak jednou mesicne necim vetsim ale ted kdyz doma chovam svaby tak… poslední
Demoon 02.10.2009 07:49
Demoon

Líp by ti určo poradil Nery, ale něco málo taky z vlastní zkušenosti:-)
Nejlepší je, vést si evidenci svleků sklípkanů, už proto, aby se člověk mohl pak orientovat, kdy má cenu samici zkusit napářit a kdy to už nemá moc cenu, protože je pravděpodobné, že se stejně svlíkne.
Z příspěvku nevyplývá, jak často krmíš, každopádně může potravu odmítat z důvodu, že je jen prostě nažraná dost, i když albopilosy, co si pamatuju žraly prakticky kdykoliv. Musíš sám posoudit podle jejího abdomenu, jestli nekrmíš zbytečně moc.
Neochota samce pářit může být způsobena i jeho vysokým věkem, píšeš, že to je starší samec, ideální by bylo vědět, kdy se svlíkl do dospělosti.
Teoreticky bys to pletivo mohl zkusit vytáhnout a uvidíš, co se bude dít. O samici bych se nebál, ale samec nejspíš může mít problém, tak pokud ho chceš zachovat, je lepší se připravit pro případ, že po něm samice vystartuje. Obecně relativně klidný Brachypelmy totiž u páření až tak mírný nejsou a konkrétně samice albopilos samce atakujou poměrně rády:-)

diky moc za rady:) ja ji krmival tak jednou mesicne necim vetsim ale ted kdyz doma chovam svaby tak ji krmim kdykoliv ma chut:) :)
a stou agresivitou samicky me to prekvapi jelikoz mam totalne 100% albicku klidna hodne klidna:) ale zato samec je takovej zbrklej a divokej:) tak ja teda behem tohohle vykendu zkusim odelat a napisu jak to dopadlo:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru