Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Legouš

Dobrý den,
doostali jsme samičku leguána zeleného, máme ji již dva měsíce, ale stále je velmi nepřátelská, chtěla jsem se optat, jak ji s námi sžít, aniž by byla stresovaná, ne-li ještě agresivnější. Byla zvyklá volně po bytě (proto asi nechce bydlet v teráriu (ani teplo ji tam nedostane), byla nám darována z důvodu častých šarvátek s druhým leguánem. Může mít dle bývalého majitele dva roky. Nevíme co s ní, navíc okupuje psací stůl dcery, své stanoviště opouští pouze v přítomnosti zaplého vysavače, od kteréo se nehne, dokud se nevypne. Poraďte, jak na ní, jelikož jsme zbití ocasem, aniž bysme ji chtěli lovit. Podmínky ohledně tera má jak mají být, jelikož jsme chovatelé více tera zvířat. Děkujem za radu

Předmět Autor Datum
Ja by som ju skusil nechat zatvorenu v terku,teda ak by si tam neubližila skakanim do dveri,prosto m…
johny 13 04.10.2009 21:04
johny 13
Děkuji za radu, zkusíme zbylou možnost, tu ignoraci. Vážně moc děkuji
Taraxaci 05.10.2009 08:25
Taraxaci
Souhlasím s johnym v tom, že bude stát za to toho legoše zavřít do terária. Dva měsíce neznamená nic…
MadMike 05.10.2009 16:53
MadMike
Samozrejme tu ignoraciu som myslel len do doby,kym sama nezačne javit zaujem a už vôbec nie dlbodobo…
johny13 05.10.2009 17:30
johny13
dobry den prosim netrestejte me za to co ted napisu:-( hledal sem zde odpoved ale nedohledal se.. ma…
edaHad2 06.10.2009 20:15
edaHad2
Děkuji, děkuji, po úporném souboji draka s člověkem, člověk přeci jen vyhrál, je teď v teráriu, už p…
Taraxaci 07.10.2009 18:36
Taraxaci
uz to jsou 3dny mělo by to být teprve jsou to 3 dny ;-) nemůžete po něm chtít zázraky, nechte ho…
MadMike 07.10.2009 18:42
MadMike
madmike:díky ty smesky sme nasli na netu tak sme mu udelali neco jako zeleninovej gulas:D papat to n…
edaHad2 08.10.2009 16:49
edaHad2
no vim promin ale jsem stastnej a jak sem se docetl ze ma jict 3x denne proste sem se o nej bal to… poslední
MadMike 08.10.2009 17:06
MadMike

Ja by som ju skusil nechat zatvorenu v terku,teda ak by si tam neubližila skakanim do dveri,prosto musi si na vas zvyknut,niektori jedinci môžu byt vraj divoki a agresivni po cely život.Skusit ju lakat na neake dobroty,alebo ju iba ignorovat neaku chvilu,možno potom strati zaujem sa takto predvadzat.:-(

Souhlasím s johnym v tom, že bude stát za to toho legoše zavřít do terária. Dva měsíce neznamená nic, takže je potřeba být trpělivější, zvlášť ze začátku je lepší aby měl leguán uzavřenější prostor a rychleji se tak může zklidnit. Ty mladý zvířata osobně raději vidím spíš v teráriích, např. s občasnými vycházkami podle toho, jak na tom legoš je (jeho chování). Terárko musí být samozřejmě takový, aby se v něm legoš cítil dobře. S tím ignorováním bych to rozhodně nepřeháněl, nemusí uškodit jí dát chvíli klid, ale po otrkání bych naopak zintenzivnil "kontaktáž" :-), jinak to může být ještě horší.
Víte jistě, že je to samice?

dobry den
prosim netrestejte me za to co ted napisu:-( hledal sem zde odpoved ale nedohledal se..
mame doma malyho leguana ze zverimexu stari neni znamo ale typuju tak 1-2mesice kdyz sme ho privezli,ubytovaly a vse a uz to jsou 3dny a nejak nechce zrat....vse sem nastudoval mam i seznam co smi a nesmi,vim ze by mel žrat 3x denně(dočetl sem se to na www.leguanzeleny.cz) no a tak mi to dela starost....nemate nejakou "fintu" bo pamlsek co by ho rozkrmilo? ve zveraci meli jen hlavkovej salat a ten sme zkusili taky...nejevi zadnej zajem o salat,hrozny ani banan
prosim poradte...a prominte za využiti vlakna

Děkuji, děkuji, po úporném souboji draka s člověkem, člověk přeci jen vyhrál, je teď v teráriu, už pochopila že se z něj nedostane. Snad. Jinak že jde o samici tvrdí původní majitel, podle vyčtených informací by se to i shodovalo, ale pokud je to rváč a bručoun, tak je to asi jedno, že. Zatím žádná změna ani v teráriu, ale jakmile se to zlomí, tak se pochlubím s mazlivou fotečkou :-), ještě jednou děkuji za radu a podporu.

uz to jsou 3dny

mělo by to být

teprve jsou to 3 dny

;-) nemůžete po něm chtít zázraky, nechte ho v klidu se rozkoukat, ať má pořád misku s čerstvým žrádlem a dřív nebo později začně zobat - samozřejmě za předpokladu, že je vše jak má být (světlo, teplo, atd.atd.). Zkuste klasiku banán nebo třeba zelené fazolky na jemno nakrájené, dobrý je dělat barevný směsky, to ho přiláká.

madmike:díky ty smesky sme nasli na netu tak sme mu udelali neco jako zeleninovej gulas:D papat to nechce bo spis zakousnout se nechce ale stavu olizuje....díky za radu a klid tam ma az moc velkej,obcas si sednu kousek od tera na zidli a sleduju ho jinak tam nikdo nechodi aby se aklimatizoval....a to teprve jsou to 3dny....no vim promin ale jsem stastnej a jak sem se docetl ze ma jict 3x denne proste sem se o nej bal ;-)

no vim promin ale jsem stastnej a jak sem se docetl ze ma jict 3x denne proste sem se o nej bal

to je pochopitelný... hlavně ten údaj, že má jíst 3x denně je trochu divnej - legoš bude jíst, jak se jemu bude chtít, rozhodně se neřídí tím, že bude chodit k misce 3x denně, na to ti tak leda hodí bobek ;-).
Prakticky nejlepší je, když má k disposici po většinu dne čerstvý žrádlo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru