Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem osvetleni

Netreba kupovat tzv. ,,značkové" predradníky a obymky.
Akorát chci vidět prodejce, kterej ti reklamuje BrightSunku která ti neběžela na orig. příslušenství ;-). O kvalitě těch výbojek se vyjdřovat nebudu.
Stačí kupit obyč. magneticku tlmivku 70W(cca 500kč)
Za jistých okolností to může být velká chyba. Jednak někteří plazi dokážou vnímat "blik" až do 100Hz, takže pod lampou s magnetickým předřadníkem to pak mají jak na diskotéce a to světlo pak spíš škodí. ;-) Navíc krom tlumivky potřebuješ ještě zapalovač a kompenzační kondenzátor, takže tě to vyjde nakonec dráž a ještě musíš umět to dát dokupy.
Samozřejmě ty orig. věci jsou nehorázně předražený, navíc opět made in China. Objímku za 600, kterou v obchodě koupím za 80 korun bych taky nekupoval. To stejný s předřadníkama, stojí 2x víc než co se dá normálně koupit a jsou 2x méně kvalitní.
Osobně bych doporučoval nešetřit na kvalitním elektronickým předřadníku - dobrý světlo, žádný blikání, životnost daleko větší, dobrá stabilita UV a domluvit s es prodejcem předem na tom, že to chceš svítit přes ten předřadník. Pokud ten prodejce není uplnej magor, domluvíte se, jelikož s kvalitním předřadníkem je riziko reklamace minimální.

usporku 23W s denním spektrom svetla(6500K)
Já vím, že prudím, ale ten údaj v kelvinech nemá se spektrem světla co dělat. Dobrej kompakt s denním spektrem světla pod 5 stovek nekoupíš. A pro legoše 23W kompakt je hrozná bludička. Jak do kterýho terárka, samozřejmě.

na tento dotaz bych i ja rad zareagoval otazkou. co pouzivate pro leguany jako zdroj uvb zareni(prosim cely nazev zdroje!!). diky
Já osobně používám MegaRay 120w, Megaray 275W a Osram Ultravitalux 300W. Nebál bych se použití i jiných lamp, ale proč, když můžu mít to nejlepší. ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny