Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ryma u pardalky

dobry vecer,chtela bych se zeptat zdali je "zivot ohrozujici"ryma u pardalky.vubec to nechapu,pardalky byli celi leto venku a ted kdyz je dam dom dostanou rymu.je pravda ze mam pro ne vymezeny jeden takovy chladnejsi pokoj ktery vytapim tak na 15 stupnu zatim .maji tam udelanou ohradu nma zemi.no amozna v tom bude ten problem jestli od te zeme spis netahne,zdalo se mi ze ta zem je trochu studena,samozrejme nejsou na zemi ale jsou tam hobliny a listovka.svitim zatim 2x 40W REFLEXNI zarovkou pod kteryma jsou porad nalezli.ale budu jim kupovat normalni halogen 150W takze teplicka bude vice.nozdry maji ucpany a maji vytok.je to nebezpecny nebo se za cas z toho nak dostanou??co mam zlepsit?staci jim dat jenom lepsi to teplo nebo jeste treba vitamin C?diky moc za odpovedi

Předmět Autor Datum
Ono Osmando není 15°C jako 15°C. Pokud máte pardály doma v 15ti stupních a jako zdroj tepla 40W žáro…
KHor 22.10.2009 21:37
KHor
takze 150w halogen by mohl stacit?diky,jinak ryma je vodnata bez chrceni.
osmanda 22.10.2009 21:41
osmanda
jeste me napadlo,ze bych na tu zem dala pod ne polystyren a na to substrat tak 5cm,jinak nevim jak b…
osmanda 22.10.2009 21:46
osmanda
Já je mám taky v létě venku a na zimu v obýváku,kde je kolem 20 stupňů,v teráriu 25 mimo žárovku a p…
paslin 23.10.2009 09:24
paslin
Ja by som ešte k tomu všetkemu skusli iba samotne hobliny. Nech som mal pardalky na hocičom stále ma… poslední
jarovalentin 24.10.2009 14:02
jarovalentin

Ono Osmando není 15°C jako 15°C. Pokud máte pardály doma v 15ti stupních a jako zdroj tepla 40W žárovku tak želvy prostě nefungují. Nejenom že mají rýmu ale pravděpodobně ani netráví atd.
Nejde srovnávat podmínky venku a doma. Venku se i při 15°C vyhřejí svítí-li slunce, teplo naakumulují a hospodaří s ním, doma pod 40W nenaakumulují nic, takže nemají čím hospodařit.

jeste me napadlo,ze bych na tu zem dala pod ne polystyren a na to substrat tak 5cm,jinak nevim jak bych mohla vyresit studenou zem nez asi tim polišem.ted tam maj 18s tupnu ale na zemi bude min.za chvili tam budem topit na plno.na tech 21 to vyxtopim ,to by mohlo stacit,jeste kdyz budou mit ten halogen.aspon myslim...

Já je mám taky v létě venku a na zimu v obýváku,kde je kolem 20 stupňů,v teráriu 25 mimo žárovku a pod žárovkou 40.Pod teráriem je polystyrén a ze strany taky.Jak mají chladněji,tak jim hned teče taky z nosu,teď mám teda delší dobu klid naštěstí.Rozhodně je 15 stupňů málo,tak aspoň 20 to chce a min. 70W halogen.Chce to hlídat tu rýmu,jak by se to nelepšilo,přestane žrát a nepohybuje se,tak antibiotika.Už jsem o jednu pardálku přišla před lety,hned byl zápal a nedalo se nic dělat.Pokud maj ucpaný nos,tak začnou otvírat pusu,dusí se a je to blbý.Není to nic pěknýho vůbec. A hlavně zvýšit okolní teplotu při nachlazení.Mě se teda obyčejná 40W žárovka neosvědčila,pořád pod tím stály,ten halogen je mnohem lepší,víc vyhřeje a je lepší světlo. .Ještě je koupu v heřmánku každý den,když maroděj,ten je taky dobrej.
Teď jsem měla nastydlou horsfieldku,14 dní měla rýmu,pak ani nechtěla pod světlo,tak jsem byli na antibiotikách s ní a je OK už,tak jsem ráda.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru