Předmět Autor Datum
obávám se že to asi nepůjde schrenki maj vznětlivou povahu proti jiným druhum hadů tak bych to rači…
vosisak 25.10.2009 08:43
vosisak
ne, nejde o žádnou vznětlivou povahu, jako spíš o rozdíly teplot a samozřejmě místa výskytu.
VF 25.10.2009 09:24
VF
Nejsem zastáncem společných chovů, ale jako dočasné řešení bych to nezavrhoval. Než velikost terária…
Georgij Gadjukin 25.10.2009 12:17
Georgij Gadjukin
Jak pise GG, staci dostatek ukrytu a melo by to jit, ael opravdu jen docasne. Myslim, ze shrenkovka… poslední
VH 25.10.2009 21:19
VH

obávám se že to asi nepůjde schrenki maj vznětlivou povahu proti jiným druhum hadů tak bych to rači nezkoušel ale to je můj názor :-)

Nejsem zastáncem společných chovů, ale jako dočasné řešení bych to nezavrhoval. Než velikost terária je spíš důležitá jeho členitost a dostatek úkrytů. Aby si oba hadi mohli najít své optimum. A že to vypadá blbě..?
Také je nutné (i když v této velikosti asi ještě ne) hlídat krmení, resp. krmit odděleně. Kvůli možným útokům na sebe navzájem, kvůli možnosti zranění atp.
Samozřejmě v dospělosti bych určitě volil samostatná terária nejen pro jednotlivé druhy ale i pro jednotlivé chovance. Vím, že to ne vždy jde.

Jak pise GG, staci dostatek ukrytu a melo by to jit, ael opravdu jen docasne. Myslim, ze shrenkovka by zacla guttku docela rychlu omezovat - jsou bych rekl zravejsi. Krom zimovani ziji ve velmi podobnych podminkach, tak bych se az tak moc nebal. Ale chce to zkusit... Nekdy cloveka prekvapi - tady nekde bylo popsano, jak par bimaculat (milouckej a neutocnej had) malem zabili Gondu, ktera k nim byla na chvilu depomonvana... Takze chce to dat majzla. VH

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru