Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama kočinčinská - problém s tlamičkou

Dobrý den,
dnes jsem si dovezla domu samičku agamky. Zdá se mi že ale není úplně v pořádku. Nejdříve jsem si všimla problému s očkem to jsem jí už vykapala. Poté jsem si všimla že na některých prstíkách jí chybějí drápky. A ještě přidávám foto tlamičky, která se mi zdá zanícená. Poradí mi někdo co stím?

Předmět Autor Datum
Je to import, že?
Dasta 29.10.2009 23:57
Dasta
Bohužel nevím, brala jsem si je na inzerat od jedne pani. Potřebovala jsem samce pro mé samičky, kte…
weja 30.10.2009 03:05
weja
oddeleno uz mate, takze nechte trus zkontrolovat u jednotlivych zvirat na vnitrni parazity, omlaceno… poslední
JaBula 30.10.2009 08:11
JaBula

Bohužel nevím, brala jsem si je na inzerat od jedne pani. Potřebovala jsem samce pro mé samičky, které mam delší dobu a tak jsem vzala i samičku, kterou nabízela. Bohužel teď nevím co si mám myslet o té tlamičce, aby náhodou nenakazila nějakými parazitami mé agamky. Ještě tedy uvedu že polámané trapky muzou byt nejspise prave od toho samce, ktery vice nez 2x vetsi. Nyni je uz jsou oddelene. Dekuji za rady.

oddeleno uz mate, takze nechte trus zkontrolovat u jednotlivych zvirat na vnitrni parazity, omlacenou samici dejte do hygienickeho teraria a rany osetrujte napr. betadinem. Bude treba prohlednout tlamku zevnitr jestli tam neni rozvinuty zanet s lozisky hnisu (ty by bylo potreba odstranit).Pokud bude zvire narazet do sten terarka, necim je zakryjte, at si to zraneni cumaku nezhorsuje. Ze jde o import je vice nez pravdepodobne. Odchovane kocinciny, ktere uz dnes neni problem sehnat vypadaji vzdy alespon o 100% lepe.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru