Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Noviny pro hady

Zdarec, může mi prosím někdo rychle odpovědět?! Můj hrozňa si včera svlíkal kožešinku, což je vždy tvrdej boj. V terku má mini bazének o obj. asi 2 litry. Vždy se v něm trochu opláchne, jenže teď ho zvedl a úplně všechnu vodu vychrstl. Pískovým substrátem vše ihned proteklo a je teď úplně mokrej. Než ho vyměním hodil jsem na písek noviny, až se nacucaly vyměnil jsem je, ale ty novy jsou teď samože taky trochu nacucly a vlhky noviny nejsou úplně voňavy. Hrozňovy se tento dočasný substrát vůbec nelíbí. Za běžných okolností mu jen položím hlavičku na začátek terárka a on do něj plný radosti hned leze, ale teď jak tam viďel ty noviny vůbec se mu tam nechtělo. Když jsem ho tam dal, pořád nešťastně ležel mimo svůj oblíbenej úkryt. Zájímalo by mě jestli hadovy ten zápach z trochu vlhkých novin nemůže ublížit? Myslím teda že ne protože někteří je užívají běžně místo substrátu. Písek vyměním zítra, do té doby to musí vydržet.

Předmět Autor Datum
Vyházej všechen ten substrát do nějakého kýblu (nejdřív odstraň ten papír)a dej na dno terária suché…
Apophis 30.10.2009 13:09
Apophis
Nejsem zrovna začátečník, ale noviny jsem nikdy nepoužil. Vím, že jde docela o hygienický "substrát"…
Boss_1 30.10.2009 13:26
Boss_1
Vypary z ceho - z tech novin? Noviny nekdy poustej tiskaci barvu (zalezi kvalite papiru i barvy - a…
boa.constrictor 30.10.2009 14:33
boa.constrictor
A tu kožešinu měl na sobě z králika nebo to byla činčila:-)
loto 30.10.2009 16:26
loto
to asi byla kožešinka:)) z ledního medvěda co nemá rád noviny:beer: [http://i641.photobucket.com/alb… poslední
sesik442 30.10.2009 17:04
sesik442

Vyházej všechen ten substrát do nějakého kýblu (nejdřív odstraň ten papír)a dej na dno terária suché noviny. Až ti písek někde rozprostřený proschne, můžeš ho tam dát zpět nebo rovnou vyměnit za čistý podle toho, jak ho tam máš dlouho. Léta jsem choval různé hady na novinách, kartonech apod. a nikdy mi nepřišlo, že by jim něco vadilo. Jistě se to tu jako vděčné téma pro konfrontaci někdy probíralo, tak do otázky substrátů nebudu víc šťourat. Já mám mamby úplně bez substrátu a jak se jim to líbí ! :-)

Nejsem zrovna začátečník, ale noviny jsem nikdy nepoužil. Vím, že jde docela o hygienický "substrát" a málo se používá z estetických důvodů. Nějak mě nedošlo, že vlhky noviny jdou tak ne zrovna příjemně cítit, ale ten kdo je používá stejně musí rosit ne? Jenom jsem měl strach aby ty výpary hadovy nějak neublížily!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru