Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Morelia spilota variegata - substrát a hladovka

Dobrý den, rok chovám dohoto krásného hada.Je mu rok a půl a do nedavna byl v pohodě na rašelině, žral po týdnu, vlhkost 70, teploty 25-29, pod žarovkou33.
Před měsícem a půl přestal žrát a začal rýt v rašelině.
Zřejmě je v období páření a hledá samičku.Problém je v tom, že rašelinu, kterou nabere do nozder brutálně vykašlával zase ven(nevypadalo to vubec hezky) a mam pocit, že ji i při rytí napolykal. Nyní je na ubrouscích ,nekašle,ale nežere.Není to pověstná regiuska, ktere mam dvě a žerou v pohodě. Chci se optat, jestli mate někdo zkušenosti s půstem u spilot a potřebuju poradit vhodný substrát, protože mi ubrousky dlouhodobě esteticky moc nesedí.ps veterinarnim vyšetřením jsme alibisticky prošli - vše negativní.
Prosím může se někdo podělit se zkušenostmi
Děkuji Karel

Předmět Autor Datum
Mne sa teraz zacal postit asi 3rocny samec. Dovtedy zral vsetko co sa okolo neho mihlo (prat krat sa… poslední
Bic0 30.10.2009 17:22
Bic0

Mne sa teraz zacal postit asi 3rocny samec. Dovtedy zral vsetko co sa okolo neho mihlo (prat krat sa snazil ulovit aj psa). Pokial je vdobrom stave, tka mu kratsia hladovka rozhodne neublizi.

Tiez mal obdobie ked lozil po terariu a bagroval mi diery do ciprisu. Ked som menil substrat, rozhodol som sa ze to skusim nejaku dobu s novinami a odvtedy ho mam tak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru