Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Morelia viridis a vlhkost

Zdravím,
jelikož se všude uvádí něco jiného co se týče vlhkosti a rosení u viridisek, zajímaly by mě vaše zkušenosti a názor, co je nejlepší řešení. Totiž někdo říká, že je lepší více rosit, mít vetší větrání (např. dvojité) a tím pádem nižší vlhkost, jiný zase že je lepší mít vyšší vlhkost, menší vetrání a méně rosit a někdo zase že je lepší mít vyšší vlhkost, málo rosit, ale přitom mít dostatečné větrání. Což mi ale nepřijde tak úplně možné, protože s dvojitým větráním a méně častým rosením nedocílíte stálé vyšší vlhkosti, např. 80-100%... Zatím jsem díky bohu neměl s viridiskami žádné respirační problémy, takže nemůžu posoudit, která varianta je nevhodná. Jinak je chovám v teráriu s dvojitým větráním a každý den dvakrát rosím, ale přitom se vlhkost pohybuje jen mezi 60-70%. Co je pro ně tedy to správné?

Předmět Autor Datum
Ja mam nekolik chovnych skupin viridisek, odchovavam je uz nejaky ten patek a myslim ze vlhkost, jak…
mat-fyz 01.11.2009 09:12
mat-fyz
Díky za odpověď, nakonec jsem se s více lidma tak nějak shodl na podobných podmínkách, co uvádíš. ;-… poslední
LeTOsnaKe 06.11.2009 13:10
LeTOsnaKe
já to vyřešil jednoduše: mezi dvě dlaždice jsem vložil topný kabel(30W)zadělal lepidlem na dlaždice,…
edy 01.11.2009 09:26
edy

Ja mam nekolik chovnych skupin viridisek, odchovavam je uz nejaky ten patek a myslim ze vlhkost, jakou uvadis je v poradku. Ja udrzuju vlhkost kolem 70%. Rosim jenom jednou denne, a to ne kazdy den. Vetrani mam vetsi stropni (jenom stropni). Hady rosim jen minimalne a to jen v pripade svleku. Vecsinou jenom steny terka. Je treba si ale uvedomit, ze vlhkost jde "ruka v ruce" s teplotou !!! Mam jenom odchytovky, a zda se, ze jim to takhle vyhovuje. Pred lety sem zacal experimentovat, protoze sem mel docela caste uhyny, no a pri tomhle spusobu sem dlouhodobe nezaznamenal zade zdravotni problemy, ani uhyny. Ovsem tohle neni zadna "DOGMA", je spoustu chovatelu, co je chovaji urcite "jinak" a maji bezproblemovy chov i odchovy. At se dari ;-)

já to vyřešil jednoduše: mezi dvě dlaždice jsem vložil topný kabel(30W)zadělal lepidlem na dlaždice, na to jsem položil nádobu s vodou a překryl ji nerezovým sítem. Je to bezúdržbové, stačí akorát dolévat vodu a vlhkost to udržuje konstantní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru