Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zimní zahrada

Dobrý den,
stavím zimní zahradu a měl bych pár detailů, u kterých bych potřeboval poradit, dále bych byl vděčen za jakékoliv vaše postřehy a vychytávky.
Zimní zahrada je postavena z klasického zdiva / co jsem kde našel/, rozměry cca. 6x4 metry. Po obvodu jsou plastová okna 150 x 235 s možností větrání. Celý strop je z polykarbonátu 5/25 mm, s koeficientem prostupu tepla 1,3 w/ m2 a prostupem světla tuším cca. 60 %. Ve stropě jsou dvě otevírací okna 100 x 130 cm, ovládaná termostatem, pro zajištění dostatečného odvětrání v letních měsících bude navíc po každém zavlažování spínán větrák.
Zimní zahrada je připláclá na dům a má vstup pouze z něj. Bude sloužit na pěstování rostlin a chov tropických druhů zvířat, zejména žab, nějakého druhu chameleona a ryb pro které bude jezírko o objemu cca. 4 000 litrů. Do něhož bude téct vodopád napojený na filtry.
Hlavně by mě zajímalo, jak máte řešené zavlažování, plánuju zakopat v rohu nádrž o objemu 1000 litrů, do ní svést okap a využívat k zavlažování dešťovou vodu, nevím ale jestli je to vhodnější řešení než voda z vodovodu, která je pro orchideje, tilandsie, které tam budou dominovat, nepříliš vhodná. Jde mi hlavně o to , že voda z dešťů bude určitě plná pylů a prachu, použít nějakej filtr??
Dále jak zajistit dobré větrání, hlavně v zimních měsících , kdy nebude možnost použít větrák a otevřít okna, většina kytek nesnáší přemokřování, vysoká vlhkost snad nebude na překážku??
Dále pokud máte nějakej typ na rosící zařízení, sem s ním, hlavně trysky a rozvody.
Prostředkem zahrady bude procházet chodník,po jeho okrajích budou zasazeny větší keře či stromky, nějakej typ na určitej druh ? Výška by měla být tak kolem 3 metrů. Zasadit plánuju přímo do hlíny, teda pokud mi to nerozmluvíte a nedoporučíte květináče.
Řešíte nějak zastínění? Mám možnost sehnat zastiňovací clonu, dříve používanou firmou stavějící profi skleníky , ale nemám serva což by snad nebyl problém, ale problém je , že clona je určena do vnitř a bojím se aby mi po zastínění nezůstala nějaká žabka mezi ní a polykarbonátem, což by určitě nepřežila.
Dále bych potřeboval nějakej typ na velmi levný nákup pryskyřice, potřebuji pokrýt celou stěnu 6 x 3 metry, dost členitou a při ceně 350 kč za kilo, by to stálo více než zbytek zahrady. Případně co jiného použít na nátěr ?
Pokud by jste měli ještě typ na nějakou suchozemskou želvu, která však snese vysokou vlhkost, tak se podělte.
předem děkuji všem za odpověď.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny