Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dendrobates Hubnou Nežerou Apatické NEMOC

CHOVÁM ASI 30 DENDROBATEK azureus tinctorius auratus leucomelas galactonotus vittatus truncatus tricolor anthonyi - NĚKTERÉ druhy např azureus +galactonotus společně taktéž vittatus a truncatus celkem mám 6 terárií dostatečně velkých teplota vlhkost v normě 24-26 c den 22 -24c v noci potrava octomilky a denně vitamíny zřejmě jsem si donesl nějakou nákazu s některou žabkou od chovatele projevuje se to apatií neloví ani na blízko často sedí v jezírku ve vodě nemocné kusy mám stranou v malých nádržích aby měli potravu u nosu a jiné žabky je nestresovali nemoc končí tak že žabce jakoby ochrnou zadní nohy táhne je za sebou pak se uplně natáhne a ztuhne už několikrát jsem myslel že je po ní ale po chvíli se posadila i když byla předtím uplně ztuhlá .krmím octomilkami u některých jsou roztoči ty se snažím likvidovat ale někdy to přehlédnu párkrát jsem krmil už z hodně starých násad octomilek kde byla dost páchnoucí potrava pro mušky ale neměl jsem jiné. nemohli žabky být napadeny střevními parazity nebo jim vadilo to že mušky byli krmeny už shnilým krmení?mám dojem že mají něco s nervovým systémem ochrnou na zadek jako by byli přiotrávené chovatelé mi říkali že se to stává a může to zlikvidovat celý chov příčina či původce prý znám není ale téměř aždý kdo žabky chová dlouhou dobu to zažije máte nějaké zkušenosti s tímto problémem?napište společně budeme vědět víc jak žabky ochránit

Předmět Autor Datum
Já s tím osobní zkušenost nemám, ale podobně se projevuje chytridomykóza. Houba napadá nervový systé…
me 03.11.2009 23:21
me
DÍKY UŽ JSEM ZDE O TOM ČETL I ŽE NEMOC POCHÁZÍ Z DRÁPATEK TY MÁM DOMA TAKTÉŽ ALE NEPŘEDPOKLÁDÁM ŽE B…
SAFARI JIRKA 04.11.2009 14:23
SAFARI JIRKA
Dobrý den, pokud byste měl zájem řešit problém Vašich dendrobátek s veterinárním lékařem, který se v…
rosnicka01 12.11.2009 10:20
rosnicka01
ahoj, cca před 4 měsíci jsem si kupovala ke svým 4 vittatuskám půlroční samičku leucomelasky. Zhruba… poslední
Petrys 14.11.2010 20:31
Petrys

Já s tím osobní zkušenost nemám, ale podobně se projevuje chytridomykóza. Houba napadá nervový systém a žabka se přestává hýbat, zdržuje se ve vodě (špatné přijímaní vody kůží) postupně se začíná žábě hůř dýchat a dochází k ochrnutí končetin.

Této nemoci se dá předejít lamisilovou lázní a zvýšenou hygienou během kůry. Všichni lepší importéři a velkochovatelé tyto "lázně" dělají.

Účinná látka proti nemoci(prevence nemoci)je terbinafin hydrochlorid.

[http://i2.photoblog.com/photos5/38843-1225535462-0    .jpg]

http://www.fdrproject.org.au/pages/disease/CHYreco g.htm

http://talkto.thefrog.org/index.php?action=vthread &forum=4&topic=16811

DÍKY UŽ JSEM ZDE O TOM ČETL I ŽE NEMOC POCHÁZÍ Z DRÁPATEK TY MÁM DOMA TAKTÉŽ ALE NEPŘEDPOKLÁDÁM ŽE BY TO BYLO OD TĚCH NAŠICH.ZNÁMÉMU TED TAKY ŽABKY UMÍRAJÍ JSOU V KRITICKÉM VĚKU 3-6 MĚSÍCŮ .SNAŽÍME SE KUPOVAT DOSPĚLÉ ŽABKY ALE NĚKDY NEJSOU K E KOUPI NEBO NRAZÍTE NA RARITNÍ DRUH A RISKNETE TO PROTOŽE PROSTĚ NEODOLÁTE .RIZIKO ŽE ŽABKA JE JEŠTĚ NEROZKRMENÁ HROZÍ TÍM ŽE ZAHYNE EVENTUELNĚ ZAOSTANE VE VÝVOJI A NEBUDE RŮST BUDE Z NÍ ŽABÍ BONSAJ.ZAJÍMÁ MNĚ JAKÉ JSTE MĚLI S DENDROBÁTKAMI PROBLÉMY A V JAKÉM JEJICH VĚKU?

ahoj, cca před 4 měsíci jsem si kupovala ke svým 4 vittatuskám půlroční samičku leucomelasky. Zhruba před měsícem a půl se začla schovávat za pozadí, ale nevšimla jsem si, že by jí vittatusky nějak oběžovaly. Nicméně dnes jsem si všimla kravých výkalů od této leucomelasky, přestože normálně žere a není apatická, prostě žádný jiný problém s ní nevidím. Netušíte někdo co by to mohlo být? Krmím velkými octomilkami-napadlo mne, jestli když barví sarančata trus, tak jestli třeba octomilky nemohou působit podobně, přeci jen mají pořádná velká červená kukadla. Jinak tera 80x40x40, teplota přes den 23, v noci 20, vlhkost okolo 70%. Krmení denně octomilky obalené v reptivitu, občas mirkocvrčci.
Děkuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru