Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boule pod krkem

Ahoj všichni,

od nedělního odpoledne mám doma měsíčního prcka agamy vousaté, večer toho dne jsem si všimla, že má pod papulkou nebo pod krkem (nevím jak to místo specifikovat) bouli. Psala jsem to chovatelce, od které jsem agamku koupila a ta se divila, že je to na místě, kde jsou pohlavní žlázy, ale to je u mláděte dost nepravděpodobné a ať to sleduju. Včera když jsem ji za sklem prohlížela, tak se mi ta boule zdála větší, dneska je taky taková. Chovatelce jsem psala včera odpoledne znovu, ale ještě neodepsala.

Jsem z toho nervózní, dokážete mi někdo říct, co by to mohlo být? Fotku přikládám, občas jakoby sama na tu bouli upozorňuje a natáčí se tak, abych to viděla :-)

Jinak papá menší crvčky, ze zeleniny snědla zatím jen mrkev a kaká každý den, v terárku (60x40x40) máme žárovku UVB 10 a nahřívací žárovku sun glo 50W, pod ní břidlici, v prostoru dva klacky, základ je jemný písek z Pet centra a v jednom rohu kůra, kam se schovávaj cvrčci. Denně pije vodu z prstu nebo ji rosím. Teplota přes den je kolem 31°C na vzdáleném místa od nahřívacího světla, pod ním může být tak 38°C.

A jelikož jsem začátečník tak přihodím i další otázky, které jsem na fóru nenašla :-)

Včera se často rychle za sebou nadechovala, tělíčko se ji nafukovalo až jsem se bála.. Chvíli tak vydržela a pak s otevřenou tlamčou vydechla. Možná tak chtěla ukázat před cvrčkama, že je veliká, že?
Má chvíle, kdy zavírá oči, třeba i střídavě, co to teda znamená? Světlo ji asi nevadí, ne? ;-) i když mi teda obě žárovky trochu vyčuhují z květináčů a samotnou mě občas otravuje do toho koukat :-)
Na noc si vždycky vyhrabe důlek do písku, předevčírem spala v klubíčku, včera rovně, taky normálka?
A že většinu dne se opírá o přední nohy a neválí se, což bych dělala třeba já :-)), je taky ok?
Ještě k tý teplotě, teď sedí na větrání vpředu terária, je možný, že se chladí a že je pro ni teplota vysoká?

Budu moc vděčná za odpovědi!
Předem díky moc :-)

Stáňa

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru