Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon Jem. - Spatne zbarveni?

Zdravím. Priblizne pred 2 mesici jsem si poridil chameleon jem. 3 mesicni mlade. Zere s chuti, vypada zdrave atd. Ale jedna vec me prece jen vadi. Kdyz jsem ho poprve umistil do teraria mel nadherne pestre zbarveni kdyz byl v klidu a prolezal se. Jenze to nevydrzelo dlouho a cca po 3 tydnech uz zacal byt jen "tmave zeleny" Rikal jsem si jestli neni spatna vlhkost teplota jesli ji apod.. ale fakt netusim Vim ze zbarveni zalezi na mnoha faktorech at od nalady az po "teren" terraria. Ale docela me to mrzi ted kdyz je v klidu tak uz je porad jen tmavy. Jeste jsem si ale vsiml ze jen z pulky smerem kterym se divam je tmavy viz obrazky ale na druhe pulce je svetly tak jestli to je kvuli pozadi. Takze bych se chtel zeptat jestli to je zcela v poradku ze uz bude takovy, nebo je neco spatne coz doufam ze neni. Jeste nejake udaje
vlhkost 40-60% teplota teraria 22 C, pod lampou okolo 33 C, zere s chuti. Rozmery teraria 45*45*60. (budu porizovat vetsi za mesic)
Diky predem za rady :)

pozn:
Takto vypadal na zacatku:
pestr.JPG
pestr1.JPG
Takto po 2 mesicich:
tmv.JPG
tmv1.JPG

Předmět Autor Datum
PODLE MĚ JE TONORMÁLNÍ ZBARVENÍ JE UŽ SKORO DOSPĚLÁ A PROTO MÁ TAKOVÉ BARVY JAK JE STARÁ? PODLE MĚ S…
lvíček 16.11.2009 20:49
lvíček
Ano myslím si že je to stářím moje samice takové zbarvení má taky.Myslím že můžeš být v klidu ;-)
mr.gecko 16.11.2009 20:53
mr.gecko
Mno jak rikam ted bude mit kratce po pul roku, neni to brzo? Ty ve ja si myslel ze to je samec xD nj…
J4CK 16.11.2009 21:05
J4CK
pul roku od te doby co sis kupoval nebo vubec? jinak i ja bych rekl ze jde teda o samicku:) a ta prv…
Demoon 16.11.2009 22:11
Demoon
Nn od te doby jsem nekupoval nic :o a jak to myslis dokud nesedne resp kdyz skonci "jeji obdobi" tak…
J4CK 16.11.2009 23:56
J4CK
Je to samička to poznaš určitě ne? podle ostruh nema je co jsem videl na fotce.ma pul roku tak to ta…
lvíček 17.11.2009 08:49
lvíček
Je to 100%samicka ,na zadnych nohach nema ostruhy...A ako pisal lvicek, radsej ju dat k nejakemu sam…
danio007 17.11.2009 10:08
danio007
Jj uz ten rozdil konecne vidim nasel jsem velkou fotku s ostruhama jsem si akorat poprve nebyl uplne…
J4CK 17.11.2009 14:44
J4CK
Nějak se mi to dlouho načítá, tak to ani neotvírám. Při prvním pokusu jsem si všiml nějakého červené…
tom_czech 17.11.2009 16:40
tom_czech
problem se sniškou píši proto protože neoplozená vajíčka většinou těžko kladou stalo se mě že měla v… poslední
lvíček 17.11.2009 18:19
lvíček

Jj uz ten rozdil konecne vidim nasel jsem velkou fotku s ostruhama jsem si akorat poprve nebyl uplne jist. Nicmene jsem se chtel tedy optat jelikoz nemam nekoho znameho se samcem chameleona, je to velky problem pokud se nenecha sparit? Jake problemy to se snuskou prinese krom toho ze nebudou oplodnene, a mate vy nejake zkusenosti pokud se nechala samice bez oplodneni? diky

Nějak se mi to dlouho načítá, tak to ani neotvírám. Při prvním pokusu jsem si všiml nějakého červeného světla, to je normální?
Jestli jde o samici či samce jsem nestihl zjistit, každopádně pokud je to samice nechvátej s ní k samci, to co psali pisatelé na de mnou je blbost. Proč by měla s falešnou snůškou mít problém mi nějak uniká. Každopádně pokud chceš odchov , tak stejně ještě pár měsíců počkej, pokud ne nevadí, každej porod jí zkrátí život.
Co se tvého původního dotazu týká, tak věř , že chameleoni mění barvu nejen v závislosti na své náladě, podráždění, teplotě , ale dost v tom hraje i zbarvení vnitřku terária, pokud bude chameleon chován od mala v tmavém prostředí, tak i jeho barva kterou si ponese po zbytek života na svém těle bude tmavá, naopak pokud bude chován ve světlém prostředí, bude i po zbytek života preferovat světlou barvu, s vyjímkou výše zmíněných okolností. Toto platí především u samic.

problem se sniškou píši proto protože neoplozená vajíčka většinou těžko kladou stalo se mě že měla v 6 měsících vajíčka bez samce a měla problém to snést a jiná samička zase vpohodě ale oplozenenaklade pokažde a v pohodě.je to muj nazor a skušenost.jen co kupuji odemě chamiky tak nejmeně 4 lidé mi řekli že jim umřela samička z duvodu neoplozené snušku.určitě neměli podmínky na kladeni jak maji mít ale oplozene vajíčka jdou lepe ven.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru