Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaculus Jaculus (tarbík egypský)

Ještě k tomu odchovu ... podobně jako Aurifer i Brehm uvádí případ, kdy se začali tarbíci rozmnožovat, když měli možnost se volně pohybovat po místnosti laboratoře. Každopádně na zahraničních serverech uvádějí i problémy s vlastním odchovem. Sice porodí, ale neodchovají.
Zajímalo by mne, zdali "metoda" uváděná Uroborosem je univerzálně aplikovatelná. Je škoda, že se nechce podělit, protože pokud by to bylo ověřené i v jiných chovech, byla by to bomba a stálo by to za nějaké pořádné zveřejnění. Já zatím pozoruji pouze pokusy o páření.
Každopádně chovám skupinu sedmi tarbíků v teráriu 250*70*90 a vypadají spokojeně. Dokola kopírovaná neověřená informace o tom, že je to samotářské zvíře, které se může v zajetí družit, se mi nepotvrdila. Je to sociálně se chovající druh. Chrní v zásadě na jedné hromadě vzájemně propletení. To ovšem uvádí i právě již citovaný Brehm.
Jako podestýlku používám čistý jemný plavený křemenný písek, ve kterém se zároveň i "koupou". Potravu podávám speciálně namíchanou směs pro africké exoty s příměsí olejnatých a travních semen. Občas kroužky mrkve či zelí, které si rádi zakousnou. Zatím si nevím rady s vodou. Sice jí trochu podávám v malé misce, ale tarbíci ji pijí jen nárazově. Různé prameny uvádějí, že by se voda neměla podávat vůbec.
V současné době si předpěstovávám v pískovém lůžku různé druhy trav, které se potom pokusím nainstalovat do terária s tím, že si budou moci zakousnout, nebo vyhrabat kořínek. Uvidíme, co na to budou říkat. Údajně milují různé cibulky (tulipán apod.), ale na to jsem si ještě netroufnul :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny