Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak často krmit?

Ahoj přečetl jsem si tu x článků o krmení a také si stáhl překlad knihy The Guide to Owning a Red-tailed Boa napsal p. Glen Drewnowski. Mohu poprosit zkušené chovatele o Vaše názory na tento odstavec z již zmíněné knihy? Myslím, že kdybych napsal na poradnu jsem začátečník a krmím takhle, že mě 90 procent příspěvků ukamenuje.

"Novorození hadi svou první potravu přijmou krátce po svém prvním svleku. Růžová myšata (novorozená)jsou pro mladé hady vhodnou potravou, protože jsou malá a výživná. Mláďata hadů by měla být krmena jednou nebo dvěma myšmi každých 4 až 5 dní. Po několika týdnech můžeme nabízet tzv. "fuzzies" (osrštěná, ale ještě slepá myšata), potom následují "skákavky" (myši, které odrůstají). Když jsou hadi větší, můžeme jim nabízet dospělé myši.Když hroznýš dosáhne 90cm, přejdeme na potkany,již nabízíme 1-2 ks každých 5-7 dní. Hroznýš dlouhý přes 180cm může žrát 1-2 králíky každých 7-10 dnů.
Důležité je hroznýše nepřekrmovat".

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja svoji uzovku (70cm) krmim dospelyma myskama 1 za 14 dni,v knizce je napsano po 6 ,7 dnech ale to…
TomasElvis 26.11.2009 23:16
TomasElvis
ahoj .. mam tež užovku(udajně samce,cca 70cm) ale dospěle myši a oststěné mladé myšimy vyvrhavá, tak… poslední
Hanule B. 04.01.2011 19:34
Hanule B.

Ja svoji uzovku (70cm) krmim dospelyma myskama 1 za 14 dni,v knizce je napsano po 6 ,7 dnech ale to je pekna kravina..Tak za 4,5 dni mys stravi,a hned abych ji cpal dalsi,to by ji moc neprospelo,jednou jsem to tak udelal,a nesezrala ji..Do pulky si ji nacpala do sebe a potom vyplivla

ahoj .. mam tež užovku(udajně samce,cca 70cm) ale dospěle myši a oststěné mladé myšimy vyvrhavá, tak davam potkaní holatka ... jak casto ho mam krmit, nekdo rika po 14 dnech, nekdo až zacne byt nevrly a bude mit tendenci utočit ... ale to se mi moc nelibí. A ještě bych se chtela zeptat zda je nutné aby byla v terariu žarovkakdyž mam topný kamen?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru