Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Epipedobates anthonyi

Dobrý den
Mám prosbu ohledně odchovu mladých. Momentálně mám pulce v rosolu na listu a nevím co dál snimi.Nechci uje nachat aby mě je samec roznesl po terárku. Předem děkuji za radu.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Proč je tam nechceš nechat? Pokud máš v teráriu nějakou vodní plochu samec je skoro na 100% odnese t…
cejna 28.11.2009 22:24
cejna
No já teda po zkušenostech musím říct, že v teráriu mám jak bromélie, tak vodní plochu. Ve vodě se o… poslední
Lyncha 26.05.2010 13:39
Lyncha

Proč je tam nechceš nechat? Pokud máš v teráriu nějakou vodní plochu samec je skoro na 100% odnese tam a nebude je roznášet jednotlivě po teráriu. Já je nechávám v teráriu, je zajímavé sledovat jak samec o snůšku pečuje. Z terária vyndávám pulce těsně před metamorfózou, aby se mi nerozutekly po terárku. Pokud ale pulce chceš vyndat, dej je do nějaké nádoby s vodou.Vodu je potřeba udržovat relativně čistou (dělám to tak, že část vody pravidelně měním), ale případné řasy, které se vytvoří na stěnách nádoby tam můžeš nechat, pulci je požírají.Pulce tohoto druhu je možné odchovávat pohromadě.

No já teda po zkušenostech musím říct, že v teráriu mám jak bromélie, tak vodní plochu. Ve vodě se ocitne asi tak každý 50. pulec, zbytek roznáší samec jednotlivě po bloméliích a z těch se mi žádný žabky nelíhnou. Takže vajíčka taky dávám z terárka pryč, ale až těsně před vykulením. Pohromadě se sice odchovávat dají, ale když je jich větší množství v menší vodní nádrži, tak ti, co rostou rychleji, tlumí hormony růst těch ostatních. Takže je stejně lepší je rozdělit na menší skupinky, tak maximálně po 10.
Já bych potřebovala zas poradit, jak to udělat, aby se mi přestali rozmnožovat. Mám podezření, že mám v terárku sexuální mašiny a ne žáby :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...