Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Centrochelys sulcata(Geochelone sulcata)

Já mám jednu menší, roste poměrně rychle (ze 67 mm v r. 2010 na cca 220mm dnes). Už druhý rok ji mám v terárku 90x70x60, má tam zářivku ReptiGlo 10W (tak 35 cm nad terénem) a ještě UVúsporku a navíc 40 - 60W žárovku, obě tak 20 cm nad terénem). Krmím senem, když čínské zelí, tak 3x týdně, sypu Roboranem pro nosnice a sekaným senem, občas přidám granule Reptivit, občas "salátek": čínské zelí, strouhaná mrkev, rajče a okurka (minimum, jne pro vůni), sekané seno, vitamín, ovesné vločky... Substrát mám směs rašeliny a písku nebo terarijní substrát (cca 10 cm), na části kulaté kamínky (kačírek). Úkryt a misku s vodou. Je poměrně dobře rostlá, bez pyramid. Žárovky v rohu a teplotu pod nimi tak 35 st. Na noc má pokojovou teplotu.
Ještě mám jednu větší z roku 2005 z Plzně, ta zpočátku moc nerostla, ale už dobrý, má kolem 40 cm. Je v "zimním domku", rozloha jejího výběhu 2x2m, písek s rašelinou 20 cm, Osram Ultravitalux 300W, časem tam budou spolu.
A málem bych zapomněl - pochopitelně od pozdního jara do podzimu venku, výběh tak 60m2, mělká louže, domeček, obehnané vlnitým eternitem (co už není eternit) zapuštěným do země (40 cm dolů, 50 kouká ven) - není to moc pěkné, ale zatím účelné, ani se nesnaží ho bourat...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny