Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem gekon zední???

Potřebuji poradit, zda-li je na obrázku gekon zední - zakoupila jsem ho pod tímto názvem před 3 týdny na eshopu...ale on neleze po skle - protože nemá přísavky....prošla jsem spoustu článků a fotografií a na nich je všude již od vylíhnutí gekon s přísavkami...ten můj má jen drobounké prstíky, jako nitky...přitom tělo je podle fotografií opravdu gekon zední. Mohlo by jít o jiný druh? Nebo je možná anomálie z nedostatku něčehu....má totiž za oběma předníma tlapama v místě, kde se napojuje na břicho takové červené pukliny,jako by mu tam pukla do krve kůže, stejně tak to má kolem oka....ale chuť k jídlu mu nechybí...cvrčky i červíky baští o stošest...dokonce určitě i poporostl...obaluju mu je v roboranu H...ale netuším, co míval před tím....koupila jsem ho pod položkou dospělý....nevím ani stáří....ale ještě nemá pořádně vyvinuté ostny na zádech ani ocásku..
díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
čauky, proběhla jsem popis na webech...a sedělo by to...pokud je správně barva dohněda..místo do šed…
Pavlajs 10.12.2009 19:12
Pavlajs
Barvou ani skvrnama se vůbec neřiďte, umí ji měnit jako chameleoni, akorát ne tak rychle (a ne v tak…
navay 10.12.2009 19:50
navay
Dobrý den, poradíte mi jakým přípravkem se dá ektoparazit odstranit??? zkoušela jsem to mechanicky..…
Pavlajs 10.12.2009 21:11
Pavlajs
Tady jsem našel pár obrázků: [forgotten-fauna-p95.jpg] musicmusic.tripod.com [2205128355_b2ebe8c77…
navay 10.12.2009 23:14
navay
tak úplně podobný to není....má to totiž už chudák kolem půlky oka...pod okem dokola...možná to začí… poslední
Pavlajs 11.12.2009 23:16
Pavlajs

Barvou ani skvrnama se vůbec neřiďte, umí ji měnit jako chameleoni, akorát ne tak rychle (a ne v tak široké škále barev). Ale přechody mezi černou-šedou-hnědou-narezlou zvládají. Většinou se přizpůsobují podkladu.

Krvavé puklinky budou asi miniaturní ektoparaziti co z něj vysávají krev - odpovídá tomu i umístění kolem očí a v podpaží - nají tak cca desetinu milimetru a jsou takoví červeno-oranžoví. Dají se odstranit mechanicky nebo některými přípravky, ale u tak drobných gekonů je docela riskantní je něčím stříkat. Většina půjde odstranit vatou obalenou špejlí nebo něčím podobným.

Můžu vědět, kolik takový gekon z eshopu stojí? Řekl bych, že to bude nejspíš nějaký dovoz, proto ti ektoparaziti. Druh těžko říct, nejspíše nějaký Cyrtopodion (alternativně též Mediodactylus či Cyrtodactylus) - je jich dost druhů a poddruhů, a taky jsou si dost podobní. Pokud neznáte původ, tak to bude asi neurčitelné do druhu.
Pokud má tak kolem 10 cm, tak už nejspíše bude dospělý. Trny jim nijak extra nedorůstají, jen se zvětšují s tím jak gekon roste.

Dobrý den,
poradíte mi jakým přípravkem se dá ektoparazit odstranit??? zkoušela jsem to mechanicky...a místo toho jsem ho chudáka honila půl hodiny po obýváku a myślela, že už ho nechytím....nakonec jsem ho chudáka přimáčkla k hraně terárka a zkoušela aspoň za jednou tlapou odstranit....kupodivu držel, ale bohužel to oskrábat nejde...po 10 min. se mi zdařil malinký kousíček....takže tudy cesta nevede....
Stál 200, ale už bych ho nerada dal pryč....bohužel předpokládám, že pokud nenajdu nějaký přípravek čím se dá postříkat, tak asi sám brzo pojde..jelikož se to opravdu množí...
díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru