Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem potřebuji poradit...asi nemocný chameleon jemenský

Chtěla by jsem poradit. Mám asi ročního samce chameleona a začal pře třemi týdny neustále hrabat díry v rozích terária. Připadá mi poté hodně unavený a přestal žrát cvrčky. Snažíme se mu dávat potravu přímo do tlamičky...ale moc se mu to nelíbí.Má i mírně zapadlá očka a často je přívírá. Do té doby byl vitální zvířátko a velmi se dožadoval toho, aby mohl vylézt na naši ruku z terária a zdál se být hodně v pohodě. Nevíme jestli je ve stresu nebo nemocný? Přidali jsme mu větve a kytku do terária.Nebo jestli mu není náhodou zima, když v noci otevíráme okno? Zhasínáme mu na noc...tak nevíme jestli se to smí? Nevyhřívat terárium v noci? Děkuji za odpověď. Pomozte prosím.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
no chtělo by to fotku zezadu zadních nohou (nohy) podle toho se nejlepe pozná pohlaví, jinak k terár…
blevil 15.12.2009 20:16
blevil
Taky mám silný pocit, že je to Pepina a je možné, že zápolí s neoplozenou snůškou. Terárium není špa…
nikolas 15.12.2009 21:55
nikolas
Takhle nám terárium prodal chovatel jako zařízené.Hrubá větev je od něj původní. Nové tenké větve kt…
Daniela 15.12.2009 23:04
Daniela
tak jestli je to Pepina a má v sobě neoplozenou snušku tak držím palce ať se to ještě povede a dosta…
blevil 15.12.2009 23:33
blevil
podle mě je to samec. Tak vysokou přilbu jsem eště u samic neviděl. Skus ho naštvat a vyfotit jaké n…
Furcifer 01.02.2010 17:37
Furcifer
ahojky,já mám doma samečka a má stejné příznaky,UVB vyměněné...světla jsme mu přidali a tepla...odmí…
lenuška 31.05.2013 12:42
lenuška
zdravím ,jak jste dopadla s tím chamíkem ??? mám ted ten samej problém, až na ty očka.... poslední
Elisha 26.07.2013 18:57
Elisha

no chtělo by to fotku zezadu zadních nohou (nohy) podle toho se nejlepe pozná pohlaví, jinak k terárku: potřebuje mnohem více větviček takových, které obejme nožkama, hodně členité, aby si mohl najít teplotu, kterou potřebuje, kytky bych mu tam taky určitě nechal, světlo asi opravdu není s UVB, dají se sice chovat i bez světla, které vydává UVB, nicméně kvalitní UVB zdroj je určitě lepší. Jinak předpokládám že to světlo v květináči je kolasická žárovka, a to světlo v rohu (ke kterému se chamík nemuže dostat, protože v celém terku má jen jednu větev) má být asi cosi s UVB že? pokud je to opravdu zdroj UVB což pochybuju musí se k němu chameleon nějak dostat jako osvětlení kytky se tam zbytečné!!!! :)

Taky mám silný pocit, že je to Pepina a je možné, že zápolí s neoplozenou snůškou. Terárium není špatné, ale ta "nová" větev nic moc, chce to opravdu nějakou pořádně rozvětvenou, tenkou větev přes celé terárium, aby si mohl/a najít vhodné místo. Osvědčují se mi kroucené lísky nebo vrby, větve jsou členité, tenké, hodně rozvětvené a navíc vypadají docela hezky. Pokud stále leze na zem, něco není úplně v pořádku. A pokud to světlo vzadu má UV, měl/a by k němu mít přístup, aby bylo aspoň něco platné. Nenechávejte teploty na noc příliš klesat, pokud je to snůška, většinou kladou právě v noci a na to zima není vhodná. Nikdy nekladou napoprvé, hrabat může klidně i ty tři týdny či déle. Taky musí mít hrabat do čeho, když narazí na dno, klidně to vzdá a za pár dnů začne znova. Ať má dost tepla a vody, pokud nebude hubnout, myslím, že můžete ještě nějaký den vyčkat.
Co je to na dně za substrát? Pozor na lignocel, ten může zcela zablokovat trávení, ale pak by asi nehrabal/a, ale bylo by to vážné.
A jestli je to tou snůškou, až se zmátoří, pořiďte si opradového Pepíka, už by to nemělo být tak problematické.

Takhle nám terárium prodal chovatel jako zařízené.Hrubá větev je od něj původní. Nové tenké větve které jsme dodali nedávno jsme vyhodili, protože jsme mysleli, že je to příčinou stresu chameleona na novou věc. Dnes jsme udělali krabici na výšku 20 cm a podle rady hned zítra naplníme vlhčeným substrátem, aby mohla Pepina ještě zkusit štěstí. Jsme už z toho všichni smutní. Kdybychom tušili, že je to asi samička...krabici na snášení by dostala ihned. Tento postup o krabici jsme přečetli na netu...ale celou dobu jsme byli přesvědčeni, že je to Pepan.Tímto děkuji všem hodným lidem, kterým není náš Pepan lhostejný a dobře nám poradili.

tak jestli je to Pepina a má v sobě neoplozenou snušku tak držím palce ať se to ještě povede a dostane se z toho, jinak bude muset na chir. zákrok :( Radím dát zpátky ty větve a kytku, ale raději až po snušce (jestlu bude) aby jste jí teď moc nestresovali. Jinak chamík opravdu potřebuje hodně rozvětvené, členité terárko jedna větev mu opravdu nestačí! Napište sem pak jak to dopadlo. Držím palce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...