Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výroba pozadí, stavba terárka

Vím, že je tu v archivu sposta vláken s tímto problémem. Nikde jsem se ale nedozvěděl přesně to, co bych potřeboval. Uvažuji delší dobu o stavbě terárka z OSB desek. Je tu ale hodně těch ALE....Každý může mít jiný názor, ale mě osobně se tyto terária moc nelíbí. Do bytu se moc nehodí a sklo vypadá rozhodně lépe. Výhodou je zase ale cena, menší váha a to, že jsem si schopen takovou krabici spíchnout doma. Už mám tak nějak postup vymyšlený, ale problém mi pořád dělá předek terárka. Ten bych chtěl mít skleněný, ale jak na to aby nebyly za sklem vidět hrany nařezaných OSB desek. Dále větrání. Uvažuji o klasickém nerez nebo hlíníkovém jako u skleněných terárek, ty plastové mřížky atd. nevypadají vůbec hezky, ale nevím jak na montáž - ke sklu se to přilepí silikonem a dalším sklem a hotovo.
Pak je tu problém s pozadím, věčné téma. Abych pravdu řekl, jsem člověk náročný a tak 90% pozadí, které jsou tu představovány jako domácí výtvory se mi nezamlouvá. Lepidla na dlaždičky atd., to je děs....terárko pak vypadá jak potřené blátem :-D.....uvažuji o polystyrenovém pozadí potřeným směsí Ceresitu CS-12, což je tenkovrstvá lepící malta spolu s Duvilaxem BD-20 a posypat to pískem a kamínky, vytvarovat atd.
Pro pochopení, mám nějaká terária od Teraechisu. Ty jejich výrobky jsou SUPER, ale jezdit si pro každé terárium 100 - 200Km, podle toho jestli na burzu nebo do dílny mne už nebaví a prodraží se to a tak bych chtěl zkusit, zda jde takové pozadí vytvořit i doma.
Asi bude hodně z vás protestovat o tom, co jsem tu napsal, ale myslím, že to je věc názoru a žádám tu o radu a ne o rány do hlavy :-), díky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny