Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz na burzy mimo Prahu

Můj otec o mé osobě tvrdí, že jsem prý "líný, jak vandrácká veš na letním bytě". Pravda je, že už pár let jsem se "nevykýbloval" na mimopražskou burzu (nepočítám-li Tartarughe Beach Cesena), takže nemám moc představu o množství zvířat z mého oboru (tedy želvy). Zajímalo by mne, jestli se dají najít jiné, než ty nejběžnější druhy (za ty bych považoval Testudo hermanni boetgeri, marginata, možná graeca ibera, Geochelone pardalis, sulcata a carbonaria importní faremní mláďata, Trachemys scripta ssp., Graptemys kohni, nebo pseudogeograpdica, Sternotherus odoratus, Chelodina rugosa a par dalších běžne nabízených druhů), nebo jestli zajímavější věci musí stejně člověk hledat jen a pouze vlastním pátráním...

Předmět Autor Datum
Ja jsem zase neschopný vypravit se jinam nez do 0stravy:) a shaním marně nějaké Terrapene carolina,…
petrmed 01.01.2010 18:29
petrmed
Rh.p. incisa sice není běžný taxon, ale po rozmnožení v ZOO Zlín a pár importech se dá vidět i na bu…
Petr60zelv 01.01.2010 18:54
Petr60zelv
Já byl zase línej jet až do Hammu pro novou krev mých oblíbených geochelone elegans, tak jsem se dom…
geochelone 01.01.2010 19:28
geochelone
Ty Kinyxisky jsou importy. Lakaly me, ale shanim prioritne ty caroliny.
petrmed 01.01.2010 20:05
petrmed
Terrapene carolina triunguis a major se občas jako mláďata objeví na burze v Praze u prodejců z Maďa…
Petr60zelv 01.01.2010 20:32
Petr60zelv
Už musim konecne do toho Práglu zavítat:-D chystam se na tu novou burzu 31.1., ikdyz nedoufam ze zro…
petrmed 01.01.2010 20:41
petrmed
nazdar. dobre burzi su v Ostrave poslední
maros69 02.01.2010 20:50
maros69

Ja jsem zase neschopný vypravit se jinam nez do 0stravy:)
a shaním marně nějaké Terrapene carolina, na které v Ostravě asi sotva kdy narazím...ale to už je OT

V Ostrave jsou obcas k videni napr Kinyxis beliana a erosa, ktere tam vozi nejaky Polak, ale na minule burze19.12.09 je nemel. Pak tam jdou obcas videt např. tereky Podocnemys unif., Emydura subglobosa, nějaké dlouhokrcky (ve kterých se ale nevyznám, tak nemohu posoudit jejich "běžnost") a mladata klapavek S.minor a carinatus, ted v prosinci i Kinosternon subrubrum a baurii, Rh.pulch.incisa, M. tornieri...a už nevím...omlouvam se za případné chyby v latině.

Rh.p. incisa sice není běžný taxon, ale po rozmnožení v ZOO Zlín a pár importech se dá vidět i na burze v Ládví. Subglobosy sice teď nějak ne (byly natolik běžné, že se asi dost lidí vykašlalo na jejich množení), ale ty do chovu v nejbližší době neplánuju, stejně jako třeba Podocnemis unifilis, ty tu mívá B.A.R., patrně faremní import. Malacochersus tornieri se konečně začínají, podobně jako Geochelone elegans, objevovat u více chovatelů, takže pokud se jeden rozhoupe, může si (při dostatečné finanční rezervě) udělat skupinu z nepříbuzných jedinců. Nejsou tedy běžné ale na Ládví se najdou taky. Ostrava je asi dost blízko pro kolegy z Polska, ti Kinixys znějí zajímavě, byly to importy nebo odchovy? V Praze bývají (dost zřídka) k vidění odchovy u chovatelů z Maďarska. Objevil se někde někdo s Manouria impressa nebo s nějakými Kachugami?

Já byl zase línej jet až do Hammu pro novou krev mých oblíbených geochelone elegans, tak jsem se domluvil s překupníkem ze Slovinska, který tam jel a sešel jsem se s ním hned za Rozvadovem večer před Hammem. Vezl tam zcela určitě ještě nějaké Kachugy, ale jestli i Manouria impressa nevím (tyhle želvy jdou nějak mimo mne).
Zase to pro mne mělo výhodu, že jsem si mohl vybrat ze šesti tříletých mláďat za super cenu a navíc jsem ušetřil za cestu až do Hammu (ubytování, vstupné atd.)
Pokud umíš anglicky, můžu ti na něj poslat email a mobil a před dalším březnovým Hammem to můžeš udělat jako já. Zatím jsem se želvami od něj na míru spokojen, vzal jsem si tři největší (8-9cm plastron)a s největší pravděpodobností samičky. Jsou to nádherné odchovy s hladkým krunýřem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru