Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem M.s.variegata-nemoc

Zdravím všechny.Byl jsem nucen už sem napsat.Jedná se o mého samce Krajty kobercové(cca rok a půl starý).Začalo to už cca od listopadu,kdy naposled přijal menšího potkana dne 21.11,od té doby už ne.Zpozoroval jsem také změny v chování a to především,že jakoby tlačil hlavou do spodní větrací mřížky.Přikládal jsem to blížícímu se období páření a nechal jsem ho tedy.Hlavu má tedy dosti otlačenou,ale říkal jsem si,že po svleku to zřejmě zmizí,ale ještě se nesvlékl.Také jsem zpozoroval,že začíná lézt do misky s vodou,opět jsem to přikládal změnám chování v období páření.Až teď,při nedávno pořízených fotkách,jsem si prohlížel receptory na spodní čelisty a všiml si,že uvnitř jsou červené.To jsem si řekl,že nic neponechám náhodě a zeptám se tady.
podmínky v teráriu:
teploty:pod zdrojem cca 33°C,v teráriu kolem 25,v noci pokles na pokojovku
vlhkost:přes den klesne i k 50%,ale večerním rosením na 70-80%
Předem děkuji všem zúčastněným za jakýkoliv názor

přikládám foto:
[31021.jpg]

Předmět Autor Datum
Ty, ja bych nevěnoval pozornost těm receptorům jako spíš té podřené hlavě. Dost krajt má takhle růžo…
MF 07.01.2010 20:42
MF
Ahoj, je to ten samec co měl v říjnu problém se svlekem? Jsi si jistý, že si tu hlavu tenkrát dosvle…
mara 07.01.2010 22:56
mara
Zdravim.Ano je to on.Hlavu si DLE mě svlékl,ale prostě s jistotou to říci nemohu :-( a svlek už teď…
Josefek 08.01.2010 15:44
Josefek
Víš co, vyfoť pořádně tu hlavu, ať to není rozmazané, ať to de líp vidět jak to na te hlavě má. Jina…
MF 08.01.2010 18:21
MF
Těžko soudit z téhle fotky - jen jsem si vzpomněla, že měl nedávno problém se svlekem a mohlo by to…
mara 08.01.2010 20:49
mara
jj tak tak...
MF 08.01.2010 21:19
MF
Zdravim.Od té doby had ještě zakalený nebyl.Pořídím tedy ještě dnes jednu fotku s hlavou.
Josefek 09.01.2010 12:44
Josefek
[31006.jpg]
Josefek 09.01.2010 13:37
Josefek
Nikdo nic? :-(
Josefek 09.01.2010 19:20
Josefek
zkus to sem tam jednou za dva dny maznou framykoinem. Mel jsem podobny problem u nekolika hadu za do…
Redsnake 09.01.2010 19:55
Redsnake
Dobrá zkusim to tedy a uvidim jak to bude. poslední
Josefek 09.01.2010 20:03
Josefek

Ty, ja bych nevěnoval pozornost těm receptorům jako spíš té podřené hlavě. Dost krajt má takhle růžové až naoranžovělé receptory, tohle bych neviděl jako problém, ale stopro jistý si nejsem, radši at se k tomu vyjádří ještě někdo a potvrdí či vyvrátí mé tvrzení.
Byt tebou, tak spíš právě dávam bacha na tu hlavu, s čímž taky souvisí vlhkost kterou udáváš. Ona by ta vlhkost moc k 50% spadat neměla, kobercovky když mají optimální vlhkost tak většinou do vody vůbec nelezou. Ty svoje jsem v bazéně ještě nikdy neviděl.
On se ti ten samec při takové vlhkosti svlíkne, ale s tou hlavou by mohl mít problémy, jelikož jsou šupiny poškozené, nesvléknou se a zaschnou a jdou, i manuálně, velice špatně sundat. Potom by s tím mohl mít problémy při každém svlékání, jako například jeden hroznýš u nás na stanici přirodovědců. Ty šupiny má tak dodělané že už se asi nespraví nikdy, po každém svlékání mu hlavu musím svléknout manuálně a jde to velice těžko.

Zdravim.Ano je to on.Hlavu si DLE mě svlékl,ale prostě s jistotou to říci nemohu :-( a svlek už teď nedohledám.V případě,že by si tu hlavu nedosvlékl(sem to ale idiot),jaký by byl postup?Hlava je přeci jen choulostivější místo.

Víš co, vyfoť pořádně tu hlavu, ať to není rozmazané, ať to de líp vidět jak to na te hlavě má.
Jinak normálně chytit za hlavou a normálně ručně zbytky staré svlečky sundat, nebo taky pinzetou, je to lepší a přesnější, zvlášť když je nesvlečené oko například, jinak než pinzetou se to většinou nedá. Ale ještě předtím se musí navlhčit, takže vzít ho do nějaké krabičky s vodou a na nějakou dobu ho tam zavřít ať se mu to odmočí.

Těžko soudit z téhle fotky - jen jsem si vzpomněla, že měl nedávno problém se svlekem a mohlo by to souviset, ale nemuselo...
Pokud bych si nebyla jistá, že je to stará nesvlečená kůže, tak bych se nesnažila mu to sundat.
Od svleku uplynula už hodně dlouhá doba a možná půjde brzy do zákalu znova (nebyl už zakalený?). Další svlíkání je potřeba pořádně ohlídat a když tak hned hadovi pomoci - čím později se člověk snaží kůži dosvléct, tím to jde hůř.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru