Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chut se parit

Dobrý den, chtela bych se prosim zeptat (pokud tady jiz dotaz byl, tak se omlouvam, nenasla jsem) jestli nekdo nema zkusenost u zelv nadhernych, mam samce (15let) a samici (16) vzdycky spolu vychazeli bez problemu, ale uz pres mesic samec po samici vyjizdi.Nejdriv ji strka hlavu pod krunyr u ocasku a nadzvedava ji a pak po ni zacne vyjizdet a kousat. Ona mu nastavuje krunyr a nekdy se uz i boji. Zatim ji nastesti nic neudelal. Veterinar mi radil nechat to byt, popr. sehnat prazdny krunyr. Mela bych je nechat spolu? Nevite?

Mam podezreni, ze pred nejakou dobou doslo k pareni, (coz za tu dobu co je mam jsem nikdy nevidela, ani vajicka nic..)co jsem tu vycetla, tak ale samicka nema priznaky, ze by chtela snaset, jen dneska rano to tak vypadalo (pro jistotu zajedu dnes k veterinari na rentgen) maji totiz sous jen z kamene, rada bych to o vikendu predelala, tak tu sbiram inspiraci. Predem moc dekuji!! H.

Předmět Autor Datum
Nevím moc jak zní otázka, co vlastně chcete vědět. Jedná se o normální námluvy, samec dělává kdeco,…
malpolon 16.01.2010 14:21
malpolon
Moc diky za odpoved. Nejspis to budou namluvy, ale trva to uz docela dlouho (a bez uspechu, samice n…
sweettweety 18.01.2010 12:25
sweettweety
Samci už jsou takoví, že se neustále chtějí pářit:) Já musela kvůli tomu želváka na několik let oddě… poslední
Nerous 18.01.2010 15:49
Nerous

Nevím moc jak zní otázka, co vlastně chcete vědět. Jedná se o normální námluvy, samec dělává kdeco, aby samici zaujal a přiměl k páření, třepe drápy před její hlavou, kouše atd., pak samici obeplouvá a snaží se pářit. Pokud tyto rituály a páření probíhají, nechal bych je tak, pokud už se pářili před delší dobou, samice je nejspíš březí a samec ji neustále otravuje a napadá, bylo by vhodné je oddělit. Samici sledovat a pokud není akvaterárium uzpůsobené ke snůšce, tak v pravou chvíli přendat do boxu/bedny s pískem(pohlídat teplotu a vlhkost) a nechat v klidu vyklást. Toť vše, tak snad vám to trochu pomůže, když nikdo jiný neodpovídá. Co říkal vet?

Moc diky za odpoved. Nejspis to budou namluvy, ale trva to uz docela dlouho (a bez uspechu, samice nechce), takze jsem se spis bala, aby ji neco neudelal, nebo aby ona z nej nebyla moc ve stresu. Akvarko chceme ted predelat, misto kamenu jim tam dat sous (inspirovala jsem se tady nekolika obrazky). Vet zatim nic, doktor tam bude az ve ctvrtek, tak tam radsi sjedu na rentgen, at vim jestli je tehotna nebo ne. Diky jeste jednou H.

Samci už jsou takoví, že se neustále chtějí pářit:) Já musela kvůli tomu želváka na několik let oddělit. Ted už je trochu rozumnější a může být s ostatníma želvama (i když je občas schopen obtěžoval i samce jiných druhů).

Ale s jednou meší samičkou být nesmí nikdy - asi by ji časem zabil. Tak si dejte pozor, sledujte je, a pokud uvidíte nějakou větší agresivitu, oddělte je. Mně byli jeden čas v pohodě a pak se jednou, když jsem nebyla asi tři dny doma, poprali tak, že samička byla neskonale zřízená a samec přišel o drápky:( A k páření nejspíš stejně nedošlo...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru