Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov cvrčků - začátečník

Četla jsem, že gekoni milují švábi Nivela. Ale zatím je nechovám, nějak se mi je ještě nepodařilo sehnat. Došli mi cvrčci a zkouším dávat Ciliatum dubie, malé nymfy, snažím se jim vybírat ty čerstvě svlečené, dávám do krabičky v terárku, aby se nezahrabali do substrátu, jeden gekouš po nich jde jako divý, druhý je takový vlažnější, ale myslím že si zvykne.
Jinak cvrčkové. Nějaký čas jsem je chovala, ale pak mě to přestalo bavit, protože to je docela na hlavu. Měla jsem velký box (50x40x35)na dně hobliny a proložky od vajec. Dala jsem tam krabičku s vlhkým lignocelem a samice kladli jako divý. Za 2 týdny byla krabička plná. Neustále se musí udržovat vlhká, jinak vejce chcípnou. Pak, když se ti začnou objevovat malý cvrčkové, vyndat pryč, dávala jsem je do plastovýho kyblíku od křupek, v průměru plácnu 20cm měl, na výšku taky 20, takže jsem to ani nezakrývala. Tam dostali na dno opět vrstvu hoblin (kvůli izolaci, nesnáší zimu od podlahy),vatu navlhčenou vodou na pití, krmení a měli tam kartony natrhané na kousky a srolované do ruličky, aby se mohli schovávat. A každých 14 dní jsem zakládala nový kýbl s prckama, když povyrostli tak na 0,5cm dala jsem je zpět do velkého boxu. Ale problém je pak s čištěním toho boxu, jde to hrozně blbě když jich tam je tolik, zabere to strašně času. Většinou jsem posbírala mrtvoly, vyměnila proložky od vajec a jelo se dál. Ale výnosnost prcků nebyla moc velká. Ale pro pár kusů se to dalo v pohodě zvládnout. Jeden čas jsem s tím krmila 4 hladové agamy, 2 pagekony a 15 sklípkanů. Jo a začínala jsem řekněme se 4dcl s tím, že jsem občas na burze dokoupila.
Pak jsem si ovšem pořídila dubie, zjistila jak je to s nima jednoduchý a nenáročný... pouze vyndavat mrtvolky a za půl roku máš švábů, že nevíš co s nima. Navíc narozdíl od cvrčků jsou zticha a neskáčou, takže mi ani jeden nikdy neutekl.
Možná by stálo za to zkusit ty zelený - Panchlora nivela. Ale ty už lezou po skle. Takže je třeba to hlídat víc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny