Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr korálovky - vaše zkušenosti

Dobrý den,
Chtěl jsem poprosit o váš názor ohledně chovu korálovek. Plánuju rozšířit chov o nějakou skupinku běžně chovaných korálovek (např. sinaloe, campbelli, hondurensis, mexicana, ruthveni, californie, floridana etc.) Líbí se mi všechny, ale chci se rozhodnout na základě těchto kritérií:
1) samostatný příjem potravy po narození
2) zájem o tento druh ze strany výkupců = možnost prodeje celého odchovu (jako např. hroznýši nebo guttaty)
Osobní zkušenosti mám pouze s choven sinalojek. Momentálně chovám jen hrozny. Budu moc vděčný za vaše zkušenosti s odchovy, rozkrmováním i prodejem konkrétních druhů. Díky moc

Předmět Autor Datum
Tak zodpovědně mohu doporučit pouze podle prvního kritéria a to hondurensisky a kalifornky - obojí p…
Arutha 21.01.2010 22:08
Arutha
Díky moc za vyčerpávající odpověď! Hondurensisky se mi vždycky líbili - i kvůli množství jejich bare…
osb 21.01.2010 23:22
osb
sorry: samozřejmě "hondurensisky líbily" :-[ poslední
osb 21.01.2010 23:24
osb

Tak zodpovědně mohu doporučit pouze podle prvního kritéria a to hondurensisky a kalifornky - obojí pažravci, pouze velmi malé procento se ze ze začátku zdráhalo, ale i to se velice dobře dalo rozkrmit. Zas jsem jich neodchoval nějaká kvanta, takže třebas má někdo jinou zkušenost. Nikdy jsem nemusel výše zmíněné druhy násilně cpát.

Ad bod dva - jsou to běžné druhy, takže je jich relativně dost, ale udat se vždy dají - je to jen a jen otázka ceny a trpělivosti. Pokud bys chtěl prodat naráz celý odchov tak se to dá, překupníci je ale vezmou dost pod cenou. Vloni mi bylo nabízeno za celý odchov hondurenek 300 - 400 za kus, tak jsem si je radši rozprodal jednotlivě a dráž...asi tak;-)

Díky moc za vyčerpávající odpověď! Hondurensisky se mi vždycky líbili - i kvůli množství jejich barevných forem. Po zkušenostech z minulosti s rozkrmováním gutát a sinalojek jsem nakonec skončil u hroznýšů, kteří jsou po této stránce naprostá pohoda :-) No a protože mě korálovky pořád lákají - ale zároveň bých se rád vyhnul traumatizováním jak sebe tak zvířat násilným krmením - tak se radši ptám předem... Ptal jsem se i na iFauně a bylo mi doporučeno totéž, takže vypadá že je rozhodnuto ;-) Ještě jednou díky moc za cennou odpověď a hodně úspěchů

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru