Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cykly krmení

Dle mé zkušenosti. U mixů bych nedělal žádné suché a vlhké měsíce, protože je to naprosto zbytečný a jediný čeho tim člověk dosáhne je hniloba tlamy z nadbytečné vlhkosti. Já osobně pouze před svlekem naleju do jednoho koutu teraria vodu z konve tak aby byla maximálně polovina substrátu vlhká. Ovšem pouze z důvodu pěkného a bezproblémového svleku. Hroznýši jsou borci v tom že si vlezou případně do vody. (pokud maj příliš sucho)
Co se krmení týče mláďata krmim 1x týdně. Odrostlejší 1x za 14dní a dospělé 1x měsíčně do maxima.(samcům dávám poloviční dávky) Březí samice dokud žerou krmim 1x za 14dní 1ks středně velké kořisti až do 95. dne po P.O.S. (pokud samozřejmě nezačnou odmítat dříve) Pro navození chuti k páření postačí oddělený chov a cca měsíc předem přestat krmit samce a naopak samici zlehka překrmovat.
Teplota v jednom koutě terária pokojová a v protějším koutě místo na vyhřátí bez problémů kolem 40st. Je ale důležitý ten chladnější kout jinak bys měl hroznýše mrtvýho pokud bys ho nechal ve 40st a v "chladnějším koutě by měl třeba 32st. Pro barevné mutace může být teplota po celý rok tak jak sem ji popsal. V létě budou mít beztak chtě nechtě vyšší teplotu a v zimě nižší. U mixů svítim po celý rok 12h denně.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny