Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Python regius - nemocné oči

Ahoj lidi. 9letý samec python regius - po špatném svleku se mu jedno asi po 14 dnech znovu "zakalilo", resp. vypadalo, jako kdyby osychalo. Při dalším svleku jsem zjistila, že se mu předtím šupina z oka nesvlékla, ale při tomto se odstranily obě vrstvy šupiny najednou a vypadalo to ok. Po dalších asi 14 dnech si však začal oko odírat o hrubou stěnu terária, začalo jakoby "zalézat do hlavy" a vypadalo,jakoby se šupina oddělila od oka a opět oschla. Druhé oko vypadá téměř stejně špatně. Dostali jsme od veterináře (neumí exoty) antibiotické kapičky Floxal, kapali 14 dní 3x denně, ale bez účinku. Za hlavou má také "oschlé" některé šupinky... Nesetkal se někdo s něčím podobným? Prosím, zkuste dát vědět... předem moc díky! Ilustrační fotky v příloze.

Předmět Autor Datum
Natirat 2x denne(rano a vecer) framikoinem a bude to do par mesicu jako by se nic nestalo.. stalo se…
Snakemann7 31.01.2010 19:48
Snakemann7
Díky moc za reakci. Říkala jsem si, že by asi bylo fajn mu to mazat nějakou mastičkou, že to líp zvl…
Hhippie 31.01.2010 20:12
Hhippie
Dal bych ho na ubrousky a dal pryč vše hrubé (nebo tak bych to alespň udělal já) ;-) a mazal jak už…
exel 31.01.2010 21:02
exel
Teď se mi dosvlékl sameček tak sem ho šel zkontrolovat.Celý je v pohodě až na kloaku má tam kousek z… poslední
exel 31.01.2010 21:08
exel

Díky moc za reakci. Říkala jsem si, že by asi bylo fajn mu to mazat nějakou mastičkou, že to líp zvlhčí. Problém je v tom, že už je hysterickej i z toho, když mu na to oko kápne kapka léku, natožpak kdybych se mu měla snažit ty oči něčím mazat :( Je děsně vystresovaný a na hlavu si sáhnout dobrovolně a bez násilí nenechá :( (já vim...my ženské to moc řešíme, že jo :) )

Teď se mi dosvlékl sameček tak sem ho šel zkontrolovat.Celý je v pohodě až na kloaku má tam kousek zarudlý a nejspíš nesvelčený hemipenis.Nevíte co stim ? Nikdy se mi nic podobnýho nestalo.Dám ho zatím na ubrousky a navlhčím mu to.Zatim jsem mu stím nic nedělal.Tak prosím poradte.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru