Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Strach z lidí - chamík jemenský

Dobrý den,
mám doma chamici, 14.1. jí byly 3 měsíce, doma jí máme 2 měsíce, ale pořád se nás hrozně bojí. Někdo říká, jak ji máme zvyknout na krmení z pinzety, nebo že jim pije z rozprašovače, atd. Ta naše když se k ní jen lehce přiblížím prstem, tak se nafoukne a chce kousat. Zeleně tam má dostatečně, kam se může schovat, jí také dobře, kolem 3-5 cvrčků denně. Tak nevím, chápu, že to není mazel na hraní, ale když jí někdy budu potřebovat vyčistit terárko nebo jí dát na sluníčko, tak ona se prostě nenechá.
Tak prosím o radu, jestli jí máme nechat být a neprovokovat ji, nebo jí i přes její syčení občas vyndat z terárka a dát jí třeba na palmu, aby si zvykla, nevím a prosím o radu.
Máte taky někdo takhle vzteklou chamici?
díky

Předmět Autor Datum
Chameleon je všeobecně naprosto bezkontaktní zvíře. Většinou je jakýkoliv kontakt s lidmi velmi stre…
drobek 04.02.2010 20:10
drobek
neochočovat a jen koukat!!!!! S tímhle zas až tak nesouhlasím protože jsou i jedinci kterym kontakt…
Luminex 04.02.2010 20:27
Luminex
Tak asi toto přesně Drobek nechtěl napsat záměrně a já ho plně chápu. Mohlo to být případně milé pře…
luma 04.02.2010 20:46
luma
No tam mám asi nějakého vzteklejšího kouska, některý se hold dají ochočit, některý ne.
katka.stran 04.02.2010 21:30
katka.stran
Chce to trpělivost. Určitě ale nebrat násilím ven. Co se týče v létě slunění,zkuste delší klacík dát…
333tereza 05.02.2010 09:44
333tereza
Souhlasím....s terkou a drobkovi se omlouvám chápu co si tím myslel...Dej ji čas je to ještě mimi ta…
Daneczech 05.02.2010 10:55
Daneczech
děkuji moc za info. poslední
katka.stran 05.02.2010 11:36
katka.stran

neochočovat a jen koukat!!!!!

S tímhle zas až tak nesouhlasím protože jsou i jedinci kterym kontakt nevadi to je malo kdy.....Ja mam tky chama 2ou mesicniho...zere z ruky z pinzety v terarku mu muzu neco upravovat a on si toho nejak nevsima...na ruku mi tky vleze (dám si na ní cvrčka a už je na ní) jen někdy když do nej omylem žduchnu tk se naparuje...většinou se řídim podle barev tkze jak hodi tmavy fleky tk ho zavru a necham napokoji..

Chce to trpělivost. Určitě ale nebrat násilím ven. Co se týče v létě slunění,zkuste delší klacík dát ho pod něj a přenést.Myslím, ale že se to časem zhlepší, oni jsou náladoví. Můj mě ve věku cca 5-7 měsíců kousnul tak, že jsem myslela že mám navždy po palci!A teď chce sám z terárka ven.

Souhlasím....s terkou a drobkovi se omlouvám chápu co si tím myslel...Dej ji čas je to ještě mimi tak musíš počkat...chce to jenom trpelivost a chut...musis jit po postupnych krůčcích nemůžeme od nich chtít zázraky za takovou chvilku...uvidíšš sama....navíc o samicích se říká že jsou povolnější v tomhle směru...přeji hodně štěstí...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru