Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cuora amboinensis

Ale kde je hlava, ono to nemá tělo? To se tak bojí? Tenšík - za celou dobu, co ho mám, se ani jednou nazaklapnul.

Já si s želvama moc nehraju, takže jsem si je příliš neochočil a na manipulaci reagují podle své přirozenosti, tak jak mají. Alespoň je vidět, že není moc tlustá :-) a dokáže se úplně zaklapnout.

Ještě podotýkám, že jsem od toho saméhoc chovatele brala víc želv a všechny byly krásné, ve výborném stavu, to ale byly želvy americké typu pseudemys...

Mě podle toho hrbolatého krunýře přijde, že se u ní střídaly období hojnosti a hladu (či chladu). Možná to bylo tím chovem společně s američankama. Co byla pro ně ještě dobrá teplota, mohla být pro cuoru už mezní spodní teplota při které stagnovala a nerostla. Pak když se dostala do teplejšího prostředí, tak to doháněla a proto jí ten krunýř narostl takhle nerovnoměrně.

Pokud jde o to určení poddruhu, tak stejně už to jistě nikdo neurčí. Když není znám původ, tak to vždy bude jen odhad. Ony i ty moje další tři jsou sice od Jahody dovezené z faremního odchovu, ale kdo ověří kdo byli rodiče? Kdyby tam někdo přihodil nějaké sezbírané z venku, tak to stejně nikdo nepozná.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny