Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Python molurus bivittatus - strupy, odřeniny

Tak za prvé: nevím nic o tom, že bysme spolu někdy pásli husy a tykali si,
za druhé - cituji .....Řekl bych, že asi půjde o nějaké mechanické poškození, které by se při úspěšném svleku ztratilo. Ale může za to i více faktorů, poranění, špatný svlek, špinavá nádrž. Určitě krajta nebyla ve správných podmínkách, to je celekm jasné. Osobně bych držel krajtu ve sterilních podmínkách, to hlavně. Heřmánek by také neměl ublížit. Pokud by se to zhoršovalo, zvětšovalo, plísně, houby atd. rozhodně navštívit veterináře. Stáří nahodou nevíš?

Pokud toto není hnůj, tak co to je? Jaké mechanické poškození? Má fantazie mi velí , že bylo myšleno, že krajta se snažila někudy protáhnout, selským rozumem vyhodnotím, že by se jednalo v takovém případě o ránu po celé délce těla , od hlavy ke konci ocasu a nikoli fleky u konce těla.

Ale to je jen má faktazie, nechám se poučit, jak toto bylo myšleno.
Za třetí - pokud neumím/ nemohu/netroufám si / nejde - cokoli zjistit z fotek, tak raději neradím, ani koupel v heřmánku, ani v ničem jiném.
Ne vždy se tazatel může dozvědět to, nač se ptá, nebo může napáchat ještě více škody, než je nutné, ale to Vám asi nedochází že?
Za čtvrté. to zda jsem drsný nebo hladký expert, není k tématu a tudíž opět hnůj.
Takže toto všechno mě vede k jednomu jedinému závěru: zde radí každý každému aniž by znal problém v domění, že i špatná rada je pořád lepší než žádná.
Bohu žel zjišťuji, že lidé, kteří jsou z mého pohledu ( i z oněch fotek ) schopni rozeznat problém o který jde, tady buď nejsou, nebo dotyčnému tazateli píši max. SZ a ostatní, kteří by spíš měli " hltat " rady od oněch lidí, kteří již něco v chovech dokázali a ne, že tady každý radí a na následky pro zvíře nehledí.

Ale rád přistoupím na Vaší hru, já vás neznám a tak bych byl moc rád, kdybyste byl tak laskav a představil se a třeba prozradil, co jste ve svých chovech zažil, odchoval apod...
Pravdou je, že já jsem začátečník, teraristiku dělám za 14 dní rovný týden a ano příspěvek byl směřován na Vaši adresu.
Já jsem se tedy představil a byl bych moc potěšen, kdybych tedy věděl, s jakým chovatelem mám tu čest.
Pokud jste opravdu chovatelem a ne jen držitelem " guttáťáka Karla " a napíšete tedy Vaše zkušenosti, rád se Vám zde omluvím.
PB

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny