Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Red-leg u Leptopelis?

Ahoj,

asi týden mám doma samičku Leptopelis vermiculatus. V pořádku přijímá potravu, na první pohled vypadá ok. Při bližším prohlédnutí jsem si však všiml žilnatosti pokožky na bříšku.

foto bříška (zezadu)
foto z boku
běžné foto
(omluvte kvalitu, je to focené narychlo a žabka nechce pózovat)

Další věcí, která se mi trošku nezdá, je její lenost... hýbe se jen tehdy, když to je nezbytně nutné. Ale třeba je to normální, nemá s nimi žádné předchozí zkušenosti. Píšu to sem ale proto, že je to jeden z údajných příznaků často skloňované choroby "red-leg".

Podmínky: 22°C, terárium 120 x 80 x 50 cm, spousta rostlin, RVV okolo 90%, 2 zářivky svítí 13 hodin denně, krmím cvrčky.

Co myslíte? Je ta žilnatost běžná nebo se skutečně jedná o nějakou chorobu?

Předem mockrát děkuji za pomoc! Nerad bych o leptopelisku přišel.

Předmět Autor Datum
K žilkování se vyjadřovat nebudu, neb tuto zkušenost nemám, tedy nikdy jsem to neštudoval, mám už po…
tom_czech 28.02.2010 15:29
tom_czech
Moc děkuji za uklidňující odpověď ;), a také za nabídku těch samců. Děčín je pro mě však opravdu dos…
Jakub Štěpán 28.02.2010 16:02
Jakub Štěpán
Dnes je již žilnatost bříška mnohem lepší. Takže mi to už starosti nedělá. Navíc se zvýšila aktivita… poslední
Jakub Štěpán 02.03.2010 15:52
Jakub Štěpán

K žilkování se vyjadřovat nebudu, neb tuto zkušenost nemám, tedy nikdy jsem to neštudoval, mám už pouze dva samce a ani jeden toto nemá. U samice jsem to nezjišťoval. To že se moc nehýbe, je v pořádku, máš ji teprve týden, věř , že vydrží na jednom místě i delší dobu a pohne se až dostane hlad, nebo na ni přijdou jiné touhy. Pokud by jsi měl zájem , mohu ti ty dva samce darovat, musel by jsi si pro ně ale přijet do Děčína.

Moc děkuji za uklidňující odpověď ;), a také za nabídku těch samců. Děčín je pro mě však opravdu dost z ruky, navíc už jednoho samečka mám slíbeného od chovatelky z blízkého okolí. Čekám už jen na zdravotní stav samičky, abych ho zbytečně neohrozil.

Pokud by se někdo vyjádřil ještě k tomu žilkování, byl bych moc rád. Připadá mi stále víc, že je to normální (obzvlášť když je žába nažraná a kůže je napjatá), ale abych měl klid. Na internetu jsou fotky leptopelisek jen zvrchu, nějaký záběr bříška jsem zatím nenalezl.

Ještě jednou děkuji!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru