Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problémy se svlékáním štíra

Dobrý den,
ráda bych vás požádala o radu. Už druhým rokem chováme štíra, byl zakoupený ve zverimexu, bohužel název jeho druhu neznáme. Asi 3 týdny zpátky se začal svlékat, nejprve probíhalo vše vpořádku. Před pár dny jsme zjistili, že jeho levé klepeto je uvězněné stále ve svlečce jakoby pod jeho tělem, společně s celým ocáskem a kouskem těla. Včera klepeto vytáhl zespod těla, ale má ho stále uvězněné v malém kusu staré svlečky. Jinak se nehýbá a přes prvotní postupné zčernání nové kůže začíná hnědnout. Na dotek zatím reagoval pohybem. Moc děkuji za pomoc, ráda bych udělala cokoli co by mu pomohlo. Přeji pěkný den, Vendula

Předmět Autor Datum
Myslím si že toho štíra už asi nezachráníte.A nemá v té svlečce i nohy?Ta stará svlečka se vám už as…
MM 09.03.2010 14:05
MM
Děkuji za odpověď, nohy má venku všechny. Vypadá to že už se mu pomoci nedá nejspíše,soudím i dle je…
Venina 09.03.2010 14:58
Venina
Výrazu? Zajímavé. Je pravda, že s tímto jste měla napsat dříve, teď už asi nic nepomůže. Ale kdyby t…
chroustal 10.03.2010 16:02
chroustal
Take mam parek stiru (Pandinus imperator)..tento problem jsem nastesti jeste nikdy nemel a snad ani… poslední
j_hanyz 18.03.2010 03:24
j_hanyz

Myslím si že toho štíra už asi nezachráníte.A nemá v té svlečce i nohy?Ta stará svlečka se vám už asi nepodaří sundat.Nejspíš jste měl(la) malou vlhkost v teráriu.Proto je dobré vědět co chováte,aby jste chovnému zvířeti mohl(la) poskytnout ideální podmínky.

Take mam parek stiru (Pandinus imperator)..tento problem jsem nastesti jeste nikdy nemel a snad ani nebudu mit, ale napadlo me, jestli by nepomohlo opatrne ostrihnout kuzi, ktera se oddelila a nesvleceny zbytek nechat na stirovi a pockat do dalsiho svleku. Za predpokladu, ze dodrzite dostatecnou vlhkost by se mohl svleknout vcetne tech nesvlecenych zbytku..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru