Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Korytnacka-zimovanie

Zdravim, ulozil som suchozemku korytnacku na zimny spanok po precitani vsetkych moznych rad som vymyslel asi najvhodnejsi sposob, minuli rok s preberanim nebol ziadny problem, teraz vsak korytnacka vobec nereaguje je zastrcena v pancieri a nechce vyliest. cital som ze prebudzanie niekedy trva aj dva tyzdne ale neviem ako si to mam predtavit ci je vonku z panciera a ja len nejaka spomalena alebo toto co sa s nou deje je noralne. minuli rok ked som ju vytihol s pivnice, zacala hned chodit a po tyzdni aj zrat.

Předmět Autor Datum
Téměř dva týdny může trvat než se želva dostane do plné kondice. To ale neznamená, že je po tuto dob…
KHor 23.03.2010 08:51
KHor
dakujem za snahu. zazimovana bola v zoskartovanom papieri v pivnici kde sa teplota nemenila a bola t… poslední
Cmuqy 30.03.2010 19:00
Cmuqy

Téměř dva týdny může trvat než se želva dostane do plné kondice. To ale neznamená, že je po tuto dobu zalezlá v krunýři. Je tím zřejmě myšleno že se jí obnoví nebo rozběhne v plné míře metabolismus.
Pokud vůbec, ani na dotyk nereaguje, nevidím to nijak růžově.
Jaký je ten nejvhodnější způsob zimování?

dakujem za snahu. zazimovana bola v zoskartovanom papieri v pivnici kde sa teplota nemenila a bola tak mezdi 5 az 10 stupnou korytnacka je vask uz pochovana. po dvoch dnoch vystrcila hlavu a potom sa jej pod hlavou objavila cez noc taka krvava skvrna ako keby jej z nosa vytiekla krv alebo z ust a zacala smrdiet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru