Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Měření kompaktních zářivek Repti-Glo 10.0

Zcela upřímně - teď momentálně nevim :-)
Ještě v létě bych ti napsal, že trio Namiba Terra, Lucky Reptile, Arcadia je jasná sázka na jistotu a kvalitu. Jsou to identické výrobky jen jiná značka a jinný obrázky-a jiný ceny :-D.
Ale momentálně nastala změna výroby a zatím tu ty nový kompakty nejsou (Lucky Rep. a Arcadiu už myslím teď nikde nekoupíš, už nejsou ani na skladech - samozřejmě to netvrdím, neznám všechny prodejce v ČR, takže se může zadařit). Já lidi teď posílal k robimausu protože ten ty Namiby myslím ještě má. Někdy ten můj eshop funguje spíš jako rozcestník :-D:-D

Ty Namiba Terra Replux UV Plus jednopaticový (patice G23) se zdají být do mini terárek docela dobrou volbou - mají směšně nízký výkon (co se týče wattů ne UV) a docela dobrej výdej UV - viz. měření pana Junka, akorát potřebuješ předřadník a patici, takže se trochu prodraží. A taky on měří, pokud jsem teda blbě nekoukal jen nový kousky, takže úbytek UV vs. čas používání neznámý.

Dle jeho měření vychází dobře i kompakt Sera Reptil Desert Compact 10% - ale tady bych se do ničeho nehrnul, dokud bych neviděl měření starých kusů (schválně píšu v množ. čísle) a hlavně je potřeba to vyzkoušet LIVE, tedy u zvířat. I když ten kompakt bude mít super UV, může mít blbě zastoupený barvy ve spektru nebo cokoliv a zvířata pod to stejnak nepolezou.

Chystají se kompaktní zářivky Narva Reptilight (mj. i trubice Reptilight T5 - to bude paráda), měly být letos v září, ale zatím se nevyrábějí. Na ty se těšim, ale levný určitě nebudou - zato o kvalitě se u fy Narva není potřeba vůbec dohadovat.

Abych to shrnul bo jsem v tom udělal beztak jen bordel:-):
kdybych TEĎ měl doma mini terárko, a chtěl tam TEĎ dát kompaktní UV zářivku a byl bych bez měřáků UV, koupil bych si Namiba Terra Replux UV-Plus, pokud ještě jsou. Kdyby to mělo bejt pro zvíře sluncemilné, tak bych to ještě podpořil nějakou kvalitní úsporkou s barvou aspoň 865 ať je tam hodně světla.
Ale i do opravdu malých terárií (ja si pod pojmem malý terárko představuju třeba 60x30x40) lze použít i výbojky, jen to čék nesmí mít naskládaný no sobě - což ne vždycky krz místo jde, a to sám velice dobře chápu...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny