Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán zelený - 8.měs - málo žere

Kolik má pod tou lampou (na té polici) stupňů? - důležitá informace.
Na salát se vyprdněte, páč jestli si na něj moc zvykne, tak Vám pak nemusí chtít žrát nic jinýho, navíc je nutričně velice chudý, takže Vám po něm moc neporoste.
Jestli se nechá držet v ruce, tak ho pěkně každej den ládujte pampeliškama a on se chytne. Vyzkoušený na rozkrmení máme třebas banány, ale mláďata často odmítají jakékoliv ovoce. Velice jim chutnají zelené fazolové lusky (koupíte mražený) nebo nastrouhaná cuketa (na tu pozor, má hodně fosforu).
Jako takovej základ stravy používáme v zimě čtyřkombinaci rukola/polníček/endivie/pekingské zelí + v menší míře zelenina a ovoce, občas nějaký tofu sýr, těstoviny nebo granule pro býložravce, rozmočené vojtěškové peletky, seno(v zimě) - poslední dvě jmenované pěčlivě ukrýváme do směsky, samotné to nežerou. Jednou za dva dny bohatě posypu něčím s vápníkem nebo dodáváme kalcium v tekuté formě smíchané s vodou přímo do tlamy.
Na jaře a v létě krmíme pouze tím, co roste venku, převážnou část stravy pak tvoří různé druhy pampelišek, smetánka, jetel, vojtěška a není nic jednoduššího, než očesat listí z pár stromů :-).
Čím do něj dostáváte vitamíny a minerály - jakým přípravkem/přípravky? Trubice je dost slabá, takže nepodceňte přísun vitamínu D3, lepčí UV lampička by nebyl špatnej nápad.
Není od věci přilepšit střevní mikrofloře podáním vitamínu B1 - thiaminu. Super jsou odhořčené pivovarské kvasnice (celý B-komplex), dobře stravitelné - to podpoří chuť k jídlu.
Svlékání nemá se žravostí nic společného (to by pak mláďata nežrala několik let vůbec :-)), ale určitě může být podrážděnější.
S lignocelem bych si moc nezahrával, může dojít k ucpání střev po nadměrném požití, i když spousta chovatelů s tím nemá problém. Dal bych tam třeba rašelinu s pískem 2:1.

Jinak jako mod mám povinnost

znehodnotit odkazy a příspěvky reklamního a propagačního charakteru
, takže s tou reklamou na terashop opatrně ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny