Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sklípkaní : Páření u samců

Zdravím,

měl bych dotaz ohledně paření sklípkanů. Ve spoustě inzercích je psáno přečerpaný\nepřečerpaný samec. Předpokládam, že pařit může pouze přečerpaný, ale jak poznám zda je přečerpaný či nepřečerpaný? Dále je jasné, že pařit bude pouze adultní jedinec, jenže jak poznám, že dosáhl dospělostního svleku? Podle počtu svleků to jde špatně ne? když se většinou sklipkaní prodávají a počet svleku není vubec jistý a je znám pouze s odhadem plus-mínus. Děkuji

Předmět Autor Datum
jak poznám zda je přečerpaný či nepřečerpaný? Na pavoukovi to nijak nepoznáš. Pokud kupuješ přečerp… poslední
carlos 08.04.2010 12:10
carlos

jak poznám zda je přečerpaný či nepřečerpaný?

Na pavoukovi to nijak nepoznáš. Pokud kupuješ přečerpaného samce , musíš věřit prodejci, u starších samců tomu tak bývá. Pokud máš samce svého nebo koupíš nepřečerpaného, můžeš jej přistihnout při aktu přečerpávání, kdy si zalezlý pod pavučinou (dospělý samec dělá pavučinu většinou jen za tímto účelem ) přečerpává sperma do bulbusů na makadlech. Většinou se tak děje krátce po dospělostním (posledním) svleku, kdy už je samec schopný pohybu.

jak poznám, že dosáhl dospělostního svleku?

Podle přítomnosti již zmiňovaných bulbusů na makadlech ev. u některých druhů i podle tibiálních háků na prvním páru končetin.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru