Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odkazy na hlodavčí stránky

Tož už jsem tady moooc dlouho nebyl a všem se po mě jistě velmi stýskalo. Chtěl bych abyste mě sem hodily nějaky odkazy na záživné a naučné:)) stránky o hlodavcích, zajímají mě hlavně potkani! Po delším čekání mě jedna statečná samička vrhla 13 fešáků. Byl jsem přesvědčen, že při tomto počtu všichni nepřežijou i když budu zodpovědným tatínkem a to jsem. Naštěstí v příbytku byla ještě jedna samička pečující o 4 již odrostlejší mláďata a pěkně se o ně podělily, jenže z těch čtyř odrostlejších mláďat jsem dvě brzy začal pohřešovat jako by měly nižší cenu než novorozeňata. Ty zbyly dvě odrostlejší již odjely na dovolenou a při posledním sčítání lidu malých zůstalo celých 12 ks asi jedna samice drží pozici velitele. Jo, aby nedošlo k nedorozumění: podle foto u přezdívky je patrné, že se nejedná o mazlíčky!
Dodatek: dost by mě zajímala rychlost metabolismu těchto zvířátek, protože když mě jednou zůstaly 3 dny bez jídla a začaly se likvidovat to je trochu moc (vodu měly) jde o dotaz z doby před pár měsíci nejedná se o tuto smečku.

Předmět Autor Datum
Já tedy chovám hlodavce a králíka jako mazlíčky, ale vedle mého oboru molekulární biologie je to hla…
Martina J. 13.05.2010 09:27
Martina J.
myslím, že po 3 dnech bez jídla bys měl problém i Ty, a to vážíš určitě víc jak ten v průměru půlkil… poslední
Aurifer 15.10.2010 19:18
Aurifer

Já tedy chovám hlodavce a králíka jako mazlíčky, ale vedle mého oboru molekulární biologie je to hlavní můj zájem a koníček. U potkanů je známé, že po 24 hodinovém hladovění začínají mít problémy a 48 hodin bez jakékoli potravy je pro ně zpravidla smrtelné. Jinak jsou to hodně masožravé potvory, mnohem víc než myši, takže co se týče žraní mláďat a jiného kanibalismu, nebála bych se mít kojící samice třeba ze třetiny stravy na masu. Ze zkušenosti z bodlinatými myšmi, které jsou na tom s masožravostí podobně je ale třeba psí granule moc neuspokojujou. Mě se osvědčilo dávat jim na lov dospělé dubie. Jsou skoro z poloviny tak velké jak ta zvířátka, takže to bývá strhující podívaná a navíc jsou pak myšáci několik dní, nebo i týdnů mnohem méně agresivní. Jestli chováš i nějaké hmyzožravé ještěrky, tak určitě nebude problém, obětovat nějaký ten krmný hmyz navíc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru