Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chamíci a zelenina?

Hojda. Mam asi páreček asi 4 měsíčních chamíků. Dávám jim cvrčky,mouchy. Občas si dají i sedmikrásku a pampelišku. Zeleninu ani ovoce však nechtějí - zkoušela jsem jim dávat kousky rajčete, jablka, banánu a zelený salátek. A nic nechtěli, jen se na to podívali a shodili to z větve na zem. Jaké s tím máte zkušennosti a co mají vaši chamíci rádi?

Předmět Autor Datum
Ahoj, naše chamice to začala jíst, až když jí bylo půl roku. Dlabe skoro všechno, mrkev, zelí, salát…
katka.stran 25.04.2010 11:19
katka.stran
Chamíci čím jsou starší, tím více žerou zeleninu a ovoce. Mám chamíka 3 roky a dá se říci, že v souč…
Host2010 10.05.2010 21:26
Host2010
JO se zeleným začínají zhruba v 3-6měsících. Příjem zelenýho je ale individuální a nemusí přijímat z…
charloschuanche 11.05.2010 00:27
charloschuanche
Díky za zkušennosti :-), Samička už si občas vezme kousek mandarinky nebo hroznovýho vína. Sameček s… poslední
krainy 11.05.2010 08:45
krainy

Ahoj, naše chamice to začala jíst, až když jí bylo půl roku. Dlabe skoro všechno, mrkev, zelí, salát, pomeranče, mandarinky,... Samozřejmě malinko, půl měsíčku mandarinky, atd. Akorát se to nesmí přehánět, dávám jí to jen jednou týdně místo jedné porce crvků jako spestření jídelníčku.

Chamíci čím jsou starší, tím více žerou zeleninu a ovoce. Mám chamíka 3 roky a dá se říci, že v současnosti preferuje ovoce před masitou stravou. Zeleninu nemusí. Zato samička by se užrala po pampelišce. Pozor ale na ovoce s agrasivní šťávou, např. jahody. S nimi nepřehánět.

JO se zeleným začínají zhruba v 3-6měsících. Příjem zelenýho je ale individuální a nemusí přijímat zelený vůbec. Respektive třeba ovoce ne. Třeba moji samci berou jenom listí a to jen když nerosím, ovoce si nevšimnou. Samice berou většinou ovoce ochotněji a to především březí- zvíšená potřeb vody.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru