Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Automatický rozprašovač vody

Koukám - rozprašovač - věčně diskutované téma! ;)

No já to také jednu dobu řešil pro kraba a chamíky a pak s toho sešlo...
Nicméně teď, když mám prcky Jemeňáků se to stalo opět aktuální a tak jsem se k tomu vrátil a... Zkusím popsat:

Šel jsem cestou čerpadla z ostřikovače auta...
Právě už v minulosti jsem se zmínil tchánovi a ten mi dodal motorek i s nádržkou (tuším z Peugeota). Bylo to nové, takže jsem šel do toho a celou nádržku s motorkem, zdrojem a elektronikou jsem prdnul do malého plastového boxu na hračky... Trysky jsem použil od Gardeny - mají je několik, takže se špatně vybíralo, ale vybral jsem...
Jediný problém, který jsem s celým zařízením měl byl hadička a uchycení trysky, aby šla "polohovat"! S hadičkou je problém ten, že ty, co se prodávají pro akva/terra mají docela malý průřez a tekoucí voda s její délkou samozřejmě ztrácí tlak. :( To mě tedy donutilo zkrátit hadičku na minimum z původního 1,5m na 0,5m :( A to je pak omezující s umístěním. Až ale seženu lepší, tak snad to bude lepší... ;)
Jinak zdroj mám nějaký starý spínaný tuším z notebooku nebo nějakého jiného zařízení - už nevím. Ten spínám samozřejmě spínačkama, ale zase problém - nesehnal jsem žádné, na kterých by šlo nastavit sepnutí na vteřiny, protože s minutou bych tam způsobil potopu... :( Jestli o nějakých víte - budu rád! ;) Nakonec jsem zkombinoval spínací hodiny s časovačem CS3-1, který mi po sepnutí hodin spozdí zapnutí o 45sec, pak zapne čerpadlo a za dalších 15sec to spínačky všechno shodí... :-)

Jestli najdu chvilku - zkusím udělat nějaké foto a pošlu sem - pro inspiraci... ;)


PS: ...mimochodem by mi měl brzy přijít i Habba Mist, takže pokud bude zájem - mohu napsat, jak to fachčí... ;)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny