Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Biolit, vliv na tera zvířata

Zdravím, ráda bych se touto cestou zeptala na zkušenosti s Biolitem, přípravkem na hmyz.

Rozhodla jsem se dát do terárka jako úkryty podélně rozříznutý pařez - dutý, jen jsem ho dočistila. V jednom místě byla vykutaná díra od mravenců a i přes velkou snahu je vypláchnout vodou se mi to nepovedlo. Sáhla jsem tedy po Biolitu. I díky tomu, kdyby tam byly nějaké jiné breberky - jistota je jistota. Pak ihned řádně umyla obě půlky špalku pod tekoucí vodou, opravdu tak 10min jsem to máchala a stále proplachovala. Teď se suší domečky na rourách od kotle. Jenže ted nevím, jaký vliv to bude mít na další uživatele krytu, krom hmyzu a breberek :-).

Moje otázka zní: Stačí takto Biolit odstranit z porvrchu? Pokud tam nějaké stopy přípravku zbyly, jsou škodné pro tera zvířata? Nebo nemám to rovnou šoupnout do toho kotle???? :-)

Díky moc za rady a zkušenosti.

Předmět Autor Datum
Špatný nápad. Mikrovlnka, pára, vařící voda nebo Savo. Biolit nebrat.
Pavel Turek unreg 21.05.2010 13:05
Pavel Turek unreg
Savem jsem to vyprala před tím, než jsem to nastříkala Biolitem. Jenže jsem to nechala po savu uschn…
Iveta 21.05.2010 14:10
Iveta
Ne, neradím nedávat do terárka. Nevím jak se chová Biolit v teráriu, o tomhle prostě nevím nic. Nejs…
Pavel Turek 21.05.2010 14:58
Pavel Turek
zdar:-D Ivet dobrá práce :-D hele rovný kouř je rovný kouř :-D:-D neřeš to :-D já to vyřeším kvapem…
West day1-pošuk 21.05.2010 16:00
West day1-pošuk
Děkuji moc za radu.
Iveta 21.05.2010 16:04
Iveta
Já bych ho nechala povařit v hrnci a pak pořádně vysušit a vyvětrat (tak týden). Biolit je sice chem…
Jana B. 21.05.2010 16:25
Jana B.
No jo Jani, mi ho také používáme normálka v bytě na mravence (teda krom obýváku a mého pokoje - přís…
Iveta 21.05.2010 19:43
Iveta
ahoj. bude vadiť hadom, ak dám do miestnosti Biolit plus elektrický odpudzovač hmyzu? nechcem im nej…
darey 28.06.2010 22:54
darey
Ahoj.Lepší než Biolit nebo el. odpuzovač bude lepší dát do okna sítku proti hmyzu.Milan;-)
crowbar 29.06.2010 12:55
crowbar
sieťku mám, ale príval komárov v izbe tiež, je to niečo strašné, nedá sa tam vydržať, takže zháňam i…
darey 29.06.2010 13:43
darey
Ahoj,no podle mě bude,ba dokonce to pro ně nejspíš bude nebezpečný.Podívej se ale na zadní stranu,z… poslední
crowbar 29.06.2010 15:04
crowbar

Savem jsem to vyprala před tím, než jsem to nastříkala Biolitem. Jenže jsem to nechala po savu uschnout a furt mi bylo divné, kde se berou mravenci. Byli v díře a bůh ví, kam až to měli provrtané. Tak jediné, co mě napadlo, sáhnout po Biolitu a nastříkat to do té díry. By mě asi švihlo, kdybych si jich nevšimla a pak bych měla mravence v terárku a následně v pokoji. Jsem ráda, že jsme se jich v domě zbavili. Takže radíte radši nedávat do terárka. Na tom Biolitu píší, že se dá spláchnout nános vodou, ale tot otázka, zda to to dřevo nenasaje do sebe a voda je pak k ničemu. to jsem právě potřebovala vědět.

Ne, neradím nedávat do terárka. Nevím jak se chová Biolit v teráriu, o tomhle prostě nevím nic. Nejspíš se nic nestane. Radím napříště nepoužívat složitou chemii, ale nejlépe fyzikální postupy. Tedy buď strčit do mikrovlnky nebo do trouby a vyžhavit, nebo do hrnce s vodou, zatížit, povařit a nechat ve vodě vychladnout. Když ani jedno není možné, dát do velkého lavóru, zatížit, zalít Savem a nechat máčet. Savo se rozpadne na neškodnou kuchyňskou sůl, navíc v minimálním množství.

Mravenci se vám bez královny nerozmnoží, i když pár týdnů vegetovat v teráriu můžou.

Osobně se opatrně domnívám, že Biolit lze opravdu omýt a stopové zbytky jsou pro hady bez rizika, ale nemůžu to ničím doložit. Sám bych to v klidu risknul, vlastně bych nad tím ani neuvažoval.

No jo Jani, mi ho také používáme normálka v bytě na mravence (teda krom obýváku a mého pokoje - přísný zákaz). Ale jak to člověk má dát, ač vyprané, do uzavřeného malého prostoru s určitou vlhkostí, tak nevím následky. A proto jsem ten dotaz sem dala. Nevadí, pujde to do kotle. Třeba se tohle téma bude někomu hodit a neudělá stejnou hovadinu jako já, než bude pozdě pro zvířecí miláčky.

Ahoj,no podle mě bude,ba dokonce to pro ně nejspíš bude nebezpečný.Podívej se ale na zadní stranu,z čeho se to skládá ten přípravek.pokud je to nebezpečný pro zvířata tak to by tam mělo bejt napsaný.Já jsem četl,myslím že dokonce tady o tom,jak nakej kluk žil s holkou a choval hady.Byl v praci a jeho holka stříkala po bytě nějakým bullshitem na osvěžení vzduchu,no a za pár minut bylo slyšet jak Viridisky padaj z větví dolu a bylo po nich.Je to na tobě.ale zjisti si o tom přípravku co nejvíc aby sis pak nedrbal hlavu.Milan:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru