Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomačkané šupiny - Python regius

ahoj, regiusku mám taky. Koupil jsem ji od jednoho chovatele z Prahy. Mláďata měl OK, ale jeho dospělý regiusky měli podobný defekt. Říkal mi, že měli nějakou plíseň, kterou vyléčil, ale i po svlékání se drží defekt na šupinách. Já osobně si myslím, že to může být nějaký chronický stav mykózy. Nejspíš vzniklá díky kombinaci vysoké vlhkosti a nevhodného větrání. Odvozuju to z toho, že ten týpek 2x denně rosil terárka s regiuskama. A měl je tak chycený skoro všechny... podle mě stačí 50-60% rel. vlhkosti. 80% jen krátkodobě pro stimulaci páření ... ale dlouhodobě zvýšená vlhkost může způsobyt různý plísně a nemoci.

PS: mě regiuska prospívá bez rosení. Mám misku na vodu a misku s vodou, ve který mám trvale mech. Mech násobí plochu odparu a bohatě to stačí. Odpar cca 0,5l za týden....

PS2 : zkus další svlékání podpořit, dovoluji si citovat postřehy čtenářů ze stránek richarda horčice :

Například při potížích se svlékáním pokožky vždy pomáhalo máčet hada v odvaru heřmánku ( rumanček ), nebo ještě lépe řepíku lékařského, který je trochu cítit po terpentýnu. Protiplísňové účinky má třeba slabý, třezalkový čaj který se dává do misky na pití místo obyčejné vody.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny