Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem leguan zeleny- krmeni

Chcem sa spytat,čo si myslite o krmeni tymito "ludskymi pochutinami"Mam na mysli samozrejme ako doplnok stravy,nie hlavnu čast.

Česnek obsahuje velké množství pro lidský organismus významných látek.
Ať jsou to minerály (vápník, železo, hořčík, sodík, draslík, fosfor, zinek, jod, selen, mangan, měď), vitaminy (B1, B2, B6, C, A, niacin, kyselina listová), enzymy..
Jednou z jeho nejvýznamnějších složek je alliin, přeměňující se na allicin, silné přírodní antibiotikum.
Allicin má velmi široké spektrum působení na mikroorganismy, ničí jak viry, tak bakterie, díky tomu tedy česnek nazýváme jedním z nejúčinnějších přírodních antibiotik.

Cibule také obsahuje množství vitaminů a minerálů. Je bohatá na kyselinu listovou (acidum folicum , vitamin B9),
ale i jiné vitaminy skupiny B, vitamin C, vitamin E a karoteny.
Z minerálů v cibuli nalezneme důležité prvky jako železo, zinek, síra, fosfor, hořčík, draslík, vápník, sodík, měď, jód.. je opravdovou zásobárnou životně důležitých látek.

Zeler je považovaný za významný zdroj vitamínov skupiny B, pretože obsahuje všetky vitamíny z tejto skupiny vo vyváženom množstve, je zdrojom tzv. B-komplexu.
Ich dostatok v tele napomáha človeku k udržaniu dobrej psychickej kondície, zeler nám teda môže pomôcť i na duši - v boji proti stresu a depresii.
Vitamíny skupiny B sú dôležité napr. pre zdravú kožu, nechty a vlasy, správnu funkciu pečene a čriev, ale i pre „silné nervy“. I
Listy zeleru obsahujú množstvo vitamínu C, dokonca viac, než citrón. Ďalšími zastúpenými vitamínmi sú napr. vitamín A, K a E.
V zeleri nájdeme i rad dôležitých minerálov, napr. draslík, horčík, chróm, sodík, vápnik, železo, zinok a jód - a to v pomerne vysokých dávkach.
V zeleri sa vyskytuje i vitamín U, ktorý pomáha rýchlo hojiť vredy.
Aj tieto minerály sú pre naše telo veľmi potrebné a v bežnej strave často nie príliš zastúpené.
zdroje info-internet

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny